Un F-35 al RNAF a efectuat primele lansări ale unei rachete AIM-120 - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data publicării:

În cursul săptămânii trecute, un avion F-35A ce aparține Norvegiei, a efectuat primele lansări ale unei rachete AIM-120.

Avionul F-35, care face parte din Escadrila 332 a Forțelor Aeriene Regale Norvegiene (RNAF), a efectuat primele lansări ale rachetei aer-aer AIM-120 AMRAAM, cu rază medie de acțiune, informează Defense Blog.

Ministerul Apărării din Norvegia a demarat în noiembrie 2008 un program pentru actualizarea flotei aeriene, fiind selectat avionul de luptă F-35. Primele avioane F-35 norvegiene au ajuns în țară în 2017. Potrivit sursei citate, până în prezent Guvernul norvegian a finanțat 40 de avioane F-35 din cele 52 de aparate.

Toate modelele F-35 pot fi dotate cu racheta AMRAAM, produsă de Raytheon, considerată cea mai modernă rachetă aer-aer din lume, afirmă producătorul.

Racheta AMRAAM poate fi utilizată de toate modelele F-35. Racheta se află în serviciul a 37 de țări, inclusiv SUA. Ea a fost integrată pe aparatele F-15, F-16, F-A-18, F-22, Typhoon, Gripen, Tornado și Harrier.  Racheta aer-aer AMRAAM are o rază de acţiune de 100 km şi deține și funcţie de autodistrugere.

VIDEO:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel