Un F-18 s-a ciocnit cu un avion C-130. Aeronavele aparțineau US Marine Corps

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Şase militari americani erau daţi dispăruţi joi după ce două avioane americane aparţinând Marine Corps s-au ciocnit în timpul unei operaţiuni de realimentare în apropierea coastelor Japoniei. Anunțul a fost făcut de oficialii Statelor Unite.

Avioanele implicate sunt unul de vânătoare de tip F-18 şi unul de realimentare C-130.

Dintre cele şapte persoane aflate la bord, un militar a fost salvat nevătămat, a făcut cunoscut un purtător de cuvânt al Forţelor de autoapărare japoneze (SDF) care au mobilizat patru avioane şi trei vase pentru operaţiuni.

"El este examinat în prezent de autorităţile medicale competente la baza Iwakuni", în apropiere de Hiroshima (vestul Japoniei), de unde au decolat avioanele, a precizat Marine Corps într-un comunicat.

O anchetă asupra circumstanţelor accidentului, care s-a produs în jurul orei locale 02.00 (miercuri, 17.00 GMT), la peste 300 de kilometri în largul coastelor Japoniei, "în cadrul unui antrenament regular programat", este în curs de desfăşurare, potrivit sursei.

Primele elemente ale anchetei arată că două persoane se aflau la bordul avionului de vânătoare F-18 şi cinci la bordul C-130.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel