Un F-16 israelian a doborât o dronă a Hezbollah. Alte două UAV-uri care se îndreptau spre zăcăminte, doborâte de pe nave

Cresc tensiunile între Israel și gruparea teroristă Hezbollah, care influențează deciziile militare și politice din Liban. IDF (Forțele de apărare israeliene) au reușit cu succes să intercepteze trei drone care încercau să ajungă la zăcămintele de gaze din Marea Mediterană.

Israelul și Libanul se află în mijlocul unor tensiuni crescânde ca urmare a sosirii în regiune a unei nave britanice în iunie în câmpul Karish, navă care acționează pentru explorare în numele Israelului.

Israelul și Libanul au cunoscut două războaie sângeroase în 1982 și 2006, iar de atunci tensiunile între Israel și Hezbollah sunt alimentate permanent de către Iran.

Hezbollah a transmis că trei drone neînarmate au fost trimise într-o misiune de recunoaștere către zăcămintele disputate din Mediterană, precizând că „misiunea a fost un succes”.

De partea cealaltă IDF susține că dronele mișcării teroriste au fost doborâte.

 

Un F-16 israelian a doborât o dronă Hezbollah. Lapid: Nu ne testați!

 

Potrivit Times of Israel una din drone a fost doborâtă de un F-16 Fighting Falcon israelian, în timp ce celelalte două UAV-uri au fost doborâte de către nave de luptă israeliene.

Acest incident survine, amintește Agerpres, a doua zi după învestirea prim-ministrului de centru Yair Lapid în Israel, care i-a succedat lui Naftali Bennett.

"Stau în faţa voastră şi spun tuturor celor care ne doresc dispariţia, de la Gaza la Teheran, din părţile Libanului până în Siria: nu ne testaţi! Israelul ştie să îşi folosească forţa împotriva oricărei ameninţări şi împotriva oricărui inamic", a spus Lapid în primul său discurs în calitate de prim-ministru sâmbătă seara. Lapid nu a comentat direct interceptarea dronelor, dar a spus că ţara sa va "face tot ce îi stă în putere" pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arme nucleare sau să "prindă rădăcini la graniţele noastre".

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel