Taiwanul se apără cu orice preț. Taipeiul a anunțat un centru de mentenanță F-16 pentru asigurarea puterii de luptă

Darius Muresan |
Data publicării:
Avion de tip F-16 Fighting Falcon al Taiwanului
Avion de tip F-16 Fighting Falcon al Taiwanului

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a promis vineri să apere insula cu o forţă aeriană "solidă", lansând un centru de mentenanţă susţinut de SUA pentru flota de avioane de luptă F-16 modernizate ale insulei, în timp ce cresc tensiunile între Taipei şi Beijing, relatează Reuters.

Frecventele exerciţii militare chineze şi americane în regiune ridică temeri privind un conflict provocat de o criză asupra Taiwanului, pe care Beijingul îl consideră teritoriu propriu.

"Este nevoie de o capacitate solidă de apărare, nu de plecăciuni şi slugărnicie, pentru a apăra suveranitatea Republicii China şi a menţine pacea şi stabilitatea regională", a declarat Tsai la o ceremonie de lansare a primului centru de întreţinere din insulă pentru cele mai avansate F-16 în oraşul Taichung (centru).

Republica China este numele oficial al Taiwanului.

Tsai a spus că centrul de mentenanță marchează o piatră de hotar în măsurile de construire a industriei de apărare a Taiwanului.

"Timpul necesar pentru întreţinerea avioanelor va fi mult scurtat (...) asigurând puterea de luptă a Forţelor Aeriene în prima linie", a adăugat ea.

 

Taiwanul se teme de un conflict accidental pe fondul creșterii exercițiilor militare chineze



Tsai s-a plâns de creşterea exerciţiilor militare chineze şi a avertizat joi cu privire la riscul unui conflict accidental.

Hub-ul, condus de producătorul american de arme Lockheed Martin Corp şi de Aerospace Industrial Development Corp (AIDC) din Taiwan, este cel mai recent exemplu de cooperare militară între Washington şi Taipei.

Statele Unite au aprobat anul trecut o vânzare de 8 miliarde de dolari pentru avioane de luptă F-16 către Taiwan, un acord ce ar mări flota de F-16 a insulei la peste 200 de avioane, cea mai mare din Asia.

Preşedintele AIDC, Ma Wan-june, a declarat că hub-ul va oferi servicii avioanelor forţelor aeriene taiwaneze şi că compania intenţionează să-şi extindă hub-ul de mentenanţă pentru F-16 în regiune, amintește Agerpres. El a refuzat să elaboreze.

Statele Unite nu au legături diplomatice oficiale cu Taiwanul, dar sunt principalul susţinător internaţional al insulei şi furnizor de arme, notează Reuters.

China a declarat luna trecută că ar putea sancţiona Lockheed Martin pentru implicare în vânzările de arme către Taiwan. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel