Un F-16 a ajuns la 10.000 de ore de zbor

Eduard Pascu |
Data publicării:
BOB a atins cifra de 10.000 de ore de zbor
BOB a atins cifra de 10.000 de ore de zbor

Ieri, un avion F-16, numit 808 și aflat sub numele BOB a ajuns la 10.000 de ore de zbor în timpul unei curse spre Japonia. Forțele americane au extins durata de aviață a acestui model de avion la 12.000 de ore.

BOB este primul F-16 din întregul inventar al Forțelor Aeriene din SUA care a ajuns la 10.000 de ore de zbor după ce comandantul Kristopher W. Struve, cel de-al 35-lea comandant al Fighter Wing, a pilotat aeronava la acest zbor istoric.

"10.000 de ore de zbor reprezintă un testament al ingineriei americane, dar mai important, sângele, transpirația și lacrimile miilor de întreținători care au transformat  această aeronavă încă din 1990", a lăudat Struve după zbor. "Acest jet a fost în serviciu de 29 de ani. Sunt mândru de echipa noastră de întreținere și de modul în care acestea continuă să facă misiunea să se întâmple. Ei lucrează non-stop pentru a ne asigura că baza noastră este pregătită și capabilă să asigure un Indo-Pacific liber și deschis în orice moment, ori de câte ori este chemat, a mai spus el".

Seniorul Airman Gage Putman, cel de-al 14-lea șef al echipajului de întreținere a avioanelor, a preluat întreaga întreținere primară a jetului la 4 mai 2018, dar acordă credit întregii AMU și nenumărate alte persoane de-a lungul duratei sale de viață pentru longevitatea aeronavei.

"Toata lumea a intrat in efortul lor de a obtine BOB unde este acum", a spus Putman. "BOB având atât de multe ore de zbor este doar o reflectare a muncii tuturor".

Întreținere continuă

Avionul 808 a gravat numele său în istorie zboară în sprijinul Operation Southern Watch în 1999 și în timpul exercițiilor precum Pitch Black, Vigilant Ace, Steagul roșu și, cel mai recent, în sprijinul lui COPE Tiger. Longevitatea acestei aeronave este datorată echipei sale de întreținere, alcătuită dintr-un șef de echipaj și alți profesioniști în domeniul întreținerii, care se rotește în interior și în exterior pentru a oferi servicii F-16 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.

Pentru a menține acest tempo de operațiuni la nivel înalt, la fiecare 400 de ore de zbor, aceste jeturi sunt introduse în ceea ce se numește "întreținere în fază". Acesta nu este un proces rapid; este nevoie de mai mult de 800 de acțiuni de întreținere, consumând peste 1.500 de ore de muncă pentru a fi finalizate. Echipajele de întreținere dezasamblază jetul, inspectează cu atenție toate sistemele și componentele și apoi îl reconstruiesc. De-a lungul întregului proces, unii întreținători simt că jeturile își iau propriile temperamente, spune căpitanul Kayla Pipe, responsabilul a 14-a AMU responsabil.

Durată de viață extinsă

"Aș spune că BOB are cea mai mare personalitate pe linie de zbor", a explicat Pipe. "BOB va arunca o potrivire la fiecare TDY. Nu-i place să meargă, dar când este în aer, el este calul de spectacol și un adevărat campion". Dintre toți șefii de echipaj care au lucrat la BOB și cei care ar fi putut fi selectați ca șeful echipajului dedicat, Putman a adăugat că este un privilegiu, deoarece este unul dintre cele mai bune F-16 ale lui Misawa și este F-16 lui.

Având în vedere că Forțele Aeriene au extins durata de viață a F-16 la 12.000 de ore în 2017, întreținătorii ca Putman vor continua să-și vărsă sângele, transpirația și lacrimile în BOB și în celelalte aeronave de pe linia de zbor a lui Misawa pentru mulți ani și să continue să realizeze a 35-a misiune Fighter Wing în fiecare zi.

Vezi și: Qantas Airways Limited, acord cu Airbus pentru 36 de aeronave

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel