Un F-15 i-a adus un omagiu lui David Kingsley, pilotul unui bombardier B-17, doborât deasupra României - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Un F-15 i-a adus tribut pilotului David Kingsley, a cărui bombardier a fost lovit deasupra României în timpul celui de-al Doilea Război Mondial
Un F-15 i-a adus tribut pilotului David Kingsley, a cărui bombardier a fost lovit deasupra României în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Un avion de luptă F-15C a preluat schema de vopsea a unui bombardier B-17 iar pe coadă i-a fost vopsit chipul unui pilot american care și-a sacrificat viața pentru a salva un camarad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Este vorba despre David Kingsley care pe 23 iunie 1944, la vârsta de doar 25 de ani, s-a prăbușit cu bombardierul pe care îl pilota. Acesta fusese lovit într-o misiune deasupra României, în Ploiești.

În plin conflict cu Germania nazistă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Statele Unite au efectuat mai multe bombardiere aeriene asupra rafinăriilor de petrol de la Ploiești, România fiind încă la momentul respectiv aliata Germaniei.

Pe 23 iunie 1944, bombardierul în care se afla David Kingsley a fost lovit deasupra Ploieștiului și a fost cuprins de flăcări. Unii soldați americani care se aflau în aeronavă, membri ai echipajului, au fost răniți. Prăbușirea era iminentă.

 

David Kingsley s-a sacrificat pentru a salva viața unui alt membru al echipajului

 

David Kingsley a ordonat echipajului să se parașuteze, însă unul dintre camarazii săi realizase că își pierduse parașuta. Atunci, Kingsley, într-un gest rarisim, și-a îndepărtat parașuta și a oferit echipamentul colegului său rănit. Soldatul american și-a ajutat camarazii să părăsească aeronava, dar a rămas singur în avionul care s-a prăbușit inevitabil câteva momente mai târziu.

Echipajul bombardierului B-17 care s-a parașutat din aeronavă a supraviețuit. Nu însă și David Kingsley căruia i-a fost acordată postmortem, dupa zece luni de la dispariția sa, dinstinsa Medal of Honor.

 

Un F-15, omagiu pentru David Kingsley

 

Azi, la mai bine de șapte decenii de la eveniment, US Army i-a adus omagiu celui care și-a sacrificat viața pentru a salva un alt membru al echipajului.

În memoria lui David Kingsley, un avion de luptă F-15 a fost preluat schema de vopsea a unui bombardier B-17 iar portretul lui Kingsley a fost imprimat pe coada aeronavei.

Potrivit publicației online Task & Purpose, în timpul ceremoniei, nepoata lui Kinglsey, Leslie Jones a subliniat că în momentul în care familia a aflat vestea morții lui Kingsley a fost unul 'foarte dureros', dar nu au fost surprinși însă de circumstanțele morții sale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel