Un exercițiu militar demonstrativ al organizație paramilitare Hezbollah a simulat o incursiune pe teritoriul Israelului

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Gruparea teroristă libaneză Hezbollah face o demonstrație de forță, simulând o aşa-zisă incursiune pe teritoriul statului Israel.
Gruparea teroristă libaneză Hezbollah face o demonstrație de forță, simulând o aşa-zisă incursiune pe teritoriul statului Israel.

Duminică, gruparea teroristă libaneză Hezbollah a desfășurat un exercițiu militar cu trageri reale de luptă, în sudul Libanului, activitate considerată una dintre cele mai mari pe care le-a desfășurat în fața presei. Scenariul a inclus o paradă militară, simularea unui atac cu dronă și pătrunderea pe teritoriul israelian.

Aproximativ 200 de membri au participat la exercițiul care a avut loc în orașul Armati, la aproximativ 20 de kilometri nord de granița cu Israelul, cu ocazia aniversării retragerii armatei israeliene din sudul Libanului la 25 mai 2000.

Luptătorii, care aveau fețele camuflate, au simulat un atac cu dronă asupra unei ținte din interiorul Israelului, precum și un asalt peste fâșia de graniță asupra vehiculelor adversarului.

O grupă de lunetiști a luat parte la trageri asupra unor ținte marcate cu Steaua lui David, în timp ce luptători înarmați au executat foc asupra țintelor din deplasare de pe motociclete.

În timpul exercițiilor, Hezbollahul a afișat diferite tipuri de arme ușoare și grele, precum lansatoare de rachete, vehicule echipate cu mitraliere grele sau tunuri antiaeriene, dar și rachete antitanc și lansatoare portabile.

În poziția în care au avut loc activitățile se afla un zid înalt din ciment, asemănător cu cel pe care Israelul l-a construit la granița cu Libanul, pe acesta fiind înscrise sloganuri precum "Venim", lângă o imagine cu moscheea Domul Stâncii, "Jurământ, vom trece" și "Prea rău".

Secretarul general al Hezbollahului, Hassan Nasrallah, a avertizat în repetate rânduri Israelul în ultimii ani că formațiunea sa ar putea cere luptătorilor să asalteze Galileea în orice război viitor între cele două părți.

În timpul exercițiului de duminică, șeful Consiliului Executiv al Hezbollahului, Hashem Safieddine, a declarat: "Dacă cineva se gândește astăzi la entitatea sionistă în comiterea unui act prostesc, ocolind regulile jocului și știe ce vrem să spunem și la ce ne referim, vom face să plouă asupra acestei entități cu rachetele noastre de precizie și cu toate armele pe care le avem la dispoziție".

Libanul a fost martorul unui război sângeros în vara lui 2006, care a început cu răpirea a doi soldați israelieni de către membrii Hezbollahului. În timpul războiului, în Liban au murit 1.200 de persoane, majoritatea civili, și 160 de israelieni, majoritatea militari.

Hezbollahul a fost fondat în 1982 în urma invaziei israeliene a Beirutului, cu sprijinul Gărzilor Revoluționare Iraniene, și s-a alăturat grupărilor de stânga care s-au confruntat cu forțele israeliene.

Hezbollahul este un jucător important pe arena libaneză și deține un arsenal uriaș de arme, inclusiv rachete de precizie, despre care Israelul a avertizat întotdeauna.

Elementele Hezbollahului au luptat și în Siria, alături de forțele guvernamentale, în mod deschis din 2013.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel