Un elicopter militar Mi-8 al Rusiei a încălcat spațiul aerian al Ucrainei (VIDEO)

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un elicopter Mi-8 al Federației Ruse a violat spațiul aerian al Ucrainei. Un jurnalist ucrainean a filmat elicopterul rus, aflat care survola teritoriile Ucrainei.

Potrivit celor de la Defence Blog, care îl citează pe jurnalistul Andri Tsaplienko, un elicopter Mi-8 a trecut frontiera cu Ucraina în cursul zilei de ieri, 16 martie 2021.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc în jurul orei locale 14:00 în regiunea Sumy din Ucraina. 

Imaginile filmate de jurnalistul ucrainean, potrivit acestuia, sunt din apropierea localității ucrainene Krasnopillya, aflată în apropierea graniței cu Federația Rusă.

Pe imagini se poate observa cum elicopterul militar Mi-8 al Rusiei survolează localitatea ucraineană la o altitudine de aproximativ 100 de metri. Ulterior, elicopterul s-a întors în spațiul aerian al Federației Ruse.

Astfel de provocări nu reprezintă o excepție. De-a lungul timpului avioane militare și elicoptere ale Federației Ruse au efectuat mai multe incursiuni în spațiul aerian al Ucrainei, provocând escaladarea tensiunilor din regiune.

Amintim că Moscova marchează împlinirea a şapte ani de la organizarea controversatului referendum în Crimeea în urma căruia majoritatea locuitorilor s-au exprimat pentru independenţa peninsulei şi alipirea la Rusia.

Referendumul, care a dus la anexarea Crimeii de către Rusia, nu este recunoscut de comunitatea internaţională şi Ucraina, Kievul considerând peninsula drept "teritoriu ocupat". Totodată, deși neagă acest lucru în pofida numeroaselor dovezi, Rusia susține financiar și militar trupele separatiste pro-ruse care luptă în Donbas, în Estul Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel