Un elicopter CH-124 Sea King al Armatei canadiene s-a prăbușit în Marea Ionică

Tudor Curtifan |
Data publicării:
CH-124 Sea King, sursă foto: Royal Canadian Air Force Twitter
CH-124 Sea King, sursă foto: Royal Canadian Air Force Twitter

Un elicopter al armatei canadiene angajat într-o operaţiune NATO de supraveghere, având şase persoane la bord, s-a prăbușit în Marea Ionică.

Elicopterul a fost dat dispărut în apele internaţionale dintre Grecia şi Italia, potrivit Agerpres, care citează AFP.  Elicopterul se afla în afara zonei de control a Greciei, "la 50 de mile marine în largul insulei greceşti Cefalonia şi participa la o operaţiune de supraveghere a zonei" de către Alianţa Nord-Atlantică.

Cei de la Greek Reporter precizează că e vorba despre un elicopter Sikorsky CH-124 Sea King care a decolat de pe o fregată canadiană iar la bordul său se aflau între trei și șase persoane. Elicopterul participa la o misiune NATO.

Nu se cunoasc până în prezent informații cu privire la soarta militarilor care se aflau în CH-124 Sea King în momentul prăbușirii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel