Un distrugător rusesc staționează de o săptămână în apropierea unei baze aeriene britanice

Ionel Copcea |
Data publicării:

O navă de luptă aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse se află de mult timp în largul coastelor britanice, dar nu încalcă dreptul internațional, fapt ce îi oferă posibilitatea de a staționa liber în apele din apropierea regatului.

Această informație a fost publicată de UK Defence Journal, care a făcut referiri la activitățile desfășurate de un distrugător al Flotei ruse de Nord. “Distrugătorul rus purtător de rachete Severomorsk se află de o săptămână în apele internaționale din apropierea bazei Royal Air Force Lossiemouth din Scoția. În cadrul bazei sunt staționate avioane de patrulare maritimă P-8A Poseidon (patru unități) și avioane de vânătoare Typhoon, care deservesc partea de nord a Marii Britanii”, a precizat publicația britanică.

UK Defence Journal a încercat să-și liniștească publicul față de această situație, menționând că: “Cititorii trebuie să înțeleagă că nava se află în apele internaționale și nu face nimic ilegal sau inadecvat”.

Aceasta a precizat și faptul că în apele scoțiene, pe lângă două fregate ale Marinei Regale, se află și submarine, „ale căror acțiuni nu pot fi comentate”. „Fiți siguri că nava rusească este urmărită 24 de ore din 24, șapte zile din șapte”, a declarat o sursă militară pentru publicație.

După cum a precizat UK Defence Journal, „majoritatea Forțelor Navale (inclusiv Marina Regală) își trimit navele în astfel de misiuni în apropierea coastelor străine”.

Comentariul autorului: Probabil, distrugătorul Severomorsk al Flotei ruse de Nord monitorizează activitățile desfășurate în regiune de Forțele Aeriene și Forțele Navale britanice.

Este posibil ca misiunea acestuia în apropierea coastelor Marii Britanii să fie legată de prezența recentă în Marea Neagră a distrugătorului britanic HMS Dragon, care s-a aflat în regiune pe parcursul lunii octombrie. De regulă, partea rusă desfășoară activități în oglindă, ca răspuns la acțiuni ale Forțelor Armate aparținând SUA și unor state membre NATO.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel