Un distrugător de un miliard de lire sterline al Royal Navy este tras la țărm de patru ani din cauza „problemelor”

Eduard Pascu / 21 iun 2020 / 15:53

Distrugătorul HMS Dauntless al Royal Navy și-a petrecut ultimii patru ani "de serviciu" tras la cheu din cauza problemelor depistate la motor cât și din cauza lipsei de echipaj.

Una dintre cele mai importante nave de luptă ale Royal Navy a petrecut ultimii patru ani în port din cauza problemelor legate de motor și a lipsei de marinari, transmite mirror.co.uk.

HMS Dauntless, un distrugător în valoare de un miliard de lire sterline, a navigat în total doar șase zile pe mare de la lansarea din 2016.

Problemele depistate la motor se pare că o vor mai ține la țărm încă un an de zile. Dauntless este unul dintre cele șase distrugătoare din clasa Type 45, cunoscute și sub numele de distrugătoare „din clasa D”, care erau destinate să conducă o flotă modernă. Dar cifrele Ministerului Apărării din Marea Britanie arată că flota distrugătoare petrece cea mai mare parte a timpului stând în Portsmouth Harbour în loc să efectueze operațiuni în întreaga lume, mai transmite sursa citată.

Fiecare dintre navele de 8.000 de tone a fost afectată de probleme mecanice, în special în legătură cu defecțiunile la motoarele diesel, care le-au lăsat pe mare fără putere.

Oficialii spun că Dauntless era folosită ca navă de antrenament. Acesteia trebuie să i se înlocuiască motoarele și, în cele din urmă, va reveni în acțiune în 2021. Nava soră HMS Daring și-a petrecut, de asemenea, ultimii doi ani trasă la țărm, în timp ce o a treia navă HMS Diamond a navigat doar 15 zile pe mare în 2019.

Experții mai spun că o altă problemă pentru a scoate navele pe mare este lipsa echipajului, motiv pentru care, uneori, au fost folosite ca nave de pregătire pentru noii recruți. Pete Sandeman, directorul Save The Royal Navy, a declarat că navele au petrecut „prea mult timp la țărm”, dar problemele au fost rezolvate în cele din urmă.

Citește și: Cel mai scump distrugător, USS Zumwalt a intrat în dotarea US Navy

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy