Cel mai scump distrugător, USS Zumwalt a intrat în dotarea US Navy

Eduard Pascu / 28 apr 2020 / 16:30

US Navy a recepționat vineri nava USS Zumwalt (DDG 1000), cel mai scump distrugător care a fost construit vreodată, transmite Defence Blog.

Distrugătoarele din clasa Zumwalt sunt cele mai letale și sofisticate distrugătoare construite vreodată. 

Distrugătorul cu rachete ghidate USS Zumwalt este mai lung cu 30 de metri și cu 4 metri mai lat decât distrugătorul din clasa Arleigh Burke. USS Zumwalt are astfel 185 de metri oferind spațiul necesar pentru a executa o gamă mai largă de misiuni de suprafață, submarin și aviație. 

„Livrarea este o etapă importantă pentru US Navy, întrucât DDG 1000 continuă testările pe mare ale sistemului de luptă Zumwalt”, a declarat căpitanul Kevin Smith, managerul programului DDG 1000. „După ce a navigat peste 9000 de mile și 100 de zile pe mare în 2019, așteptăm cu nerăbdare să testăm în continuare sistemele de luptă", a mai spus Smith.

USS Zumwalt se alătură forței de luptă a Flotei Pacificului în Surface Development Squadron One.

USS Zumwalt este prima navă distrugător din clasa Zumwalt. USS Michael Monsoor (DDG 1001) se află în șantierul naval din San Diego unde i se montează sistemele de luptă. A treia și ultima navă din această clasă, USS Lyndon B. Johnson (DDG 1002), este în construcție la șantierul naval Bath din Maine.

Un distrugător din clasa Zumwalt costă mai mult de 4 miliarde de dolari, iar unul din clasa Arleigh Burke aproximativ 1,3 miliarde de dolari.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy