Un detașament de nave al Flotei ruse din Marea Neagră a sosit în Pakistan pentru exercițiul “Aman-2021”

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 11.02.2021, un detașament de nave din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a sosit în Pakistan, pentru participarea la exercițiul naval multinațional Aman-2021.

Navele au ancorat în portul Karachi, în care se află Baza Navală principală a Forțelor navale ale Pakistanului. La invitația părții pakistaneze, acestea vor participa, în perioada 12-16 februarie 2021, la exercițiul care va avea loc în Marea Arabiei.

După sosirea navelor în port, la bordul fregatei Amiral Grigorovici a urcat consulul general al Federației Ruse la Karachi, Aleksandr Khozin.

În prima etapă a exercițiului, planificată pentru perioada 12-14 februarie, militarii ruși vor participa la faza de coastă a acestuia, care va include și o conferință de planificare, pentru stabilirea ordinii de cooperare și organizarea comunicațiilor. De asemenea, este planificată participarea reprezentanților delegației Forțelor Navale ale Federației Ruse la cea de-a noua Conferință navală internațională. Faza maritimă a exercițiului Aman-2021 se va desfășura în perioada 15-16 februarie.

Scopurile exercițiului naval multinațional constau în întărirea și dezvoltarea cooperării dintre statele participante la manevre, în interesul asigurării securității și stabilității pe mare, precum și realizarea unui schimb de experiență între marinarii militari privind combaterea amenințării reprezentate de pirateria maritimă, în raioanele cu navigație intensă.

Este planificat ca, la exercițiul Aman-2021, pe lângă Forțele Navale ale Federației Ruse și Pakistanului să participe nave de luptă și auxiliare din alte cinci state. Desfășurarea exercițiului va fi urmărită de peste 30 de delegații militare străine.

Federația Rusă va fi reprezentată la exercițiu de fregata Amiral Grigorovici, nava de patrulare Dmitri Rogachev, remorcherul de salvare SB-739, o subunitate de infanterie marină, un detașament de deminare și un elicopter cu bazare navală. Toate aceste forțe și mijloace aparțin FRMN.

Comentariul autorului: Navele de luptă și auxiliare ale FRMN, care participă la exercițiul Aman-2021, au fost deplasate la Karachi din Marea Mediterană, unde participau la misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Probabil, după încheierea exercițiului, acestea vor reveni în portul Tartus din Siria.

Fregata Amiral Grigorovici asigura chiar conducerea grupării ruse din estul Mării Mediterane. Probabil că aceasta a fost înlocuită, temporar, de fregata Amiral Kasatonov a Flotei ruse de Nord, aflată în regiune, într-un marș de lungă durată.

Trebuie remarcat faptul că din detașamentul navelor rusești fac parte două platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr. Este vorba despre fregata Amiral Grigorovici și nava de patrulare Dmitri Rogachev.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2023 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1