Un crucișător american a distrus, cu rachete de croazieră Tomahawk, o fregată dezafectată

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Flota a 7-a a Forțelor Navale ale SUA execută, în zona Insulelor Mariane, din nord-vestul Oceanului Pacific, exercițiul de război Valliant Shield 2020.

Conform scenariului, crucișătorul purtător de rachete din clasa Ticonderoga, USS Antietam (CG 54), a primit misiunea să distrugă o navă inamică aflată la o distanță mare de gruparea navală americană. În acest scop, crucișătorul a lansat rachete de croazieră Tomahawk, care și-au atins ținta. În rol de navă inamică a fost folosită o fregată dezafectată (fosta USS Curts – FFG 38), poziționată în poligonul Farallon de Medinilla, situat pe o insulă nelocuită de 200 de acri (aproape 1 kmp) la nord de Guam.

“Exercițiul de lansare a rachetelor Tomahawk (Tomahawk land-attack cruise missile - TLAM), ca parte a scenariului general Valiant Shield 20, oferă întregului grup de lovire Ronald Regan Strike posibilitatea de a exersa abilitățile cele mai importante de luptă, care permit detașamentului de luptă să își perfecționeze deprinderile tactice pentru a răspunde la toată gama de opțiuni de ripostă militară necesare apărării intereselor noastre comune în regiunea Asia-Pacific ”, a declarat  căpitanul Russell Caldwell, comandantul USS Antietam.

Potrivit, comunicatului Forțelor Navale americane, Valiant Shield este un exercițiu, în care sunt implicați doar militari ai SUA, activitățile fiind axate pe integrarea pregătirii mai multor categorii de forțe (navale, aeriene și infanterie marină). Acesta este exercițiul cu numărul 8 din seria Valiant Shield care a început în 2006. Fiecare dintre ele se bazează pe lecțiile învățate din exercițiul anterior, scopul fiind creșterea capacităților complementare și a dezvoltarea de noi tactici, tehnici și proceduri. Acest exercițiu amplifică efectele de descurajare și stabilizare ale unei forțe comune, gata să răspundă la orice situație de urgență.

 

Printre participanții din acest an, se numără portavionul USS Ronald Reagan (CVN 76) cu Aripa a 5-a Aeriană Îmbarcată (Carrier Air Wing  - CVW 5), USS Chicago (SSN 721), USS America (LHA 6), USS New Orleans (LPD 18), USS Comstock (LSD 45) și mai multe alte nave de suprafață, precum și  aproximativ 100 de avioane. În total, la exercițiu participă în jur de 11000 de militari din Marină, Forțele Aeriene, Forțele Terestre și din Infanteria Marină.

Comentariul autorului: Exercițiul se desfășoară la aproximativ de coastele chineze și au ca principal scop descurajarea tendințelor Beijingului de a-și impune propriile reguli în zona Asia-Pacific. De asemenea, constituie un răspuns la exercițiul rusesc Scutul Oceanului 2020, în care Forțele Navale ruse au desfășurat o grupare impresionantă în nordul Oceanului Pacific.

Exercitiul Valliant Shield 2020 se execută în perioada 14 – 25 septembrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel