Un cetăţean japonez a fost reţinut pentru spionaj în Coreea de Nord

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Coreea de Nord
Coreea de Nord

Un cetăţean japonez a fost recent arestat în Coreea de Nord, au declarat sâmbătă oficiali guvernamentali, precizând că autorităţile nipone încercă să adune informații despre acest caz.

Potrivit unei surse guvernamentale, cetăţeanul japonez este un bărbat, în vârsta de 30 de ani, care vizita Coreea de Nord într-un tur organizat de o agenție de turism străină. Bărbatul vizita oraşul Nampo, un oraș port situat în partea de vest a Coreei, a spus sursa, potrivit japantimes.

Un oficial din cadrul Ministerului de Externe a refuzat să furnizeze anumite detalii, cum ar fi scopul vizitei omului în Coreea de Nord, spunând doar că ministerul este în proces de confirmare a detaliilor.

Tokyo a cerut Phenianului să îl elibereze pe cale diplomatică, inclusiv prin intermediul ambasadei nord-coreene de la Beijing, a mai spus sursa. Ministerul de Externe a cerut cetățenilor japonezi să nu se deplaseze în Coreea de Nord, ca parte a sancțiunilor lor economice asupra țării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel