Un C-17 Globemaster III al NATO a încălcat „masiv” spațiul aerian al Austriei. Viena compară incidentul cu „un șofer care gonea pe contrasens”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
C-17 Globemaster III din flota Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria. Sursă foto: SACProgram.org
C-17 Globemaster III din flota Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria. Sursă foto: SACProgram.org

Un avion C-17 Globemaster III a încălcat "masiv" spaţiul aerian austriac vineri, susţine Ministerul Apărării de la Viena, relatează Agerpres, care citează DPA. Aeronava C-17 aparține Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria.

 

Se pare că avionul C-17 a survolat lacul Attersee, de lângă Salzburg, la o altitudine de numai 1000 de metri, în locul celei regulamentare de circa 10.000 de metri.

Avionul s-a comportat "ca un şofer care conduce pe contrasens pe autostradă" şi a pus în pericol grav aviaţia, a declarat un purtător de cuvânt.

Avionul a fost escortat de două aeronave austriece Eurofighter în afara spaţiului aerian austriac, către Ungaria, unde este staţionată flota de C-17 a NATO.

Incidentul de vineri a reprezentat cea mai gravă încălcare a spaţiului aerian austriac din ultimii 20 de ani, a menţionat purtătorul de cuvânt.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel