Un bombardier H-6 chinez a zburat peste Strâmtoarea Taiwanului, alimentând tensiunile din regiune

Darius Muresan / 29 feb 2020 / 18:36

Un bombardier chinez H-6 a efectuat un zbor peste Strâmtoarea Taiwanului, într-un moment în care relațiile Chinei și Taiwanului devin tot mai tensionate.

Publicația The Straits Times informează că bombardierul Chinei a zburat spre Taiwan în cursul zilei de vineri, 28 februarie.

Zborul bombardierului are loc după ce la începutul acestei luni China a încălcat spațiul aerian al Taiwanului care a ridicat aeronavele de vânătoare F-16.

„Bombardierul H-6 a zburat desupra apelor noastre teritoriale, în partea sud-vestică, spre Canalul Bashi, iar mai apoi s-a întors”, precizează sursa menționată, care citează ministerul Apărării din Taiwan.

 

Taiwanul spune că a monitorizat zborul bombardierului chinez H-6

 

Taiwanul a anunțat că zborul a fost intens monitorizat și nu au existat incidente.

Amintim că pe data de 10 febriarie 2020, trei avioane chineze care au survolat o parte a Taiwanului. E vorba despre un avion de luptă Shenyang J-11, un bombardieri Xian H-6, care au zburat împreună cu un Shaanxi KJ-500. Atunci Taiwanul a ridicat avioanele F-16 pentru a intercepta aeronavele Chinei. 

Beijingul s-a apărat atunci și a transmis că că zborurile au fost de antrenament, iar acțiunea a fost „legitimă și necesară”, amintind din nou poziția lor, potrivit căreia „Taiwanul face parte din China”.

Asemenea provocări din partea Chinei au loc frecvent.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy