Un bombardier H-6 chinez a zburat peste Strâmtoarea Taiwanului, alimentând tensiunile din regiune

Darius Muresan |
Data publicării:

Un bombardier chinez H-6 a efectuat un zbor peste Strâmtoarea Taiwanului, într-un moment în care relațiile Chinei și Taiwanului devin tot mai tensionate.

Publicația The Straits Times informează că bombardierul Chinei a zburat spre Taiwan în cursul zilei de vineri, 28 februarie.

Zborul bombardierului are loc după ce la începutul acestei luni China a încălcat spațiul aerian al Taiwanului care a ridicat aeronavele de vânătoare F-16.

„Bombardierul H-6 a zburat desupra apelor noastre teritoriale, în partea sud-vestică, spre Canalul Bashi, iar mai apoi s-a întors”, precizează sursa menționată, care citează ministerul Apărării din Taiwan.

 

Taiwanul spune că a monitorizat zborul bombardierului chinez H-6

 

Taiwanul a anunțat că zborul a fost intens monitorizat și nu au existat incidente.

Amintim că pe data de 10 febriarie 2020, trei avioane chineze care au survolat o parte a Taiwanului. E vorba despre un avion de luptă Shenyang J-11, un bombardieri Xian H-6, care au zburat împreună cu un Shaanxi KJ-500. Atunci Taiwanul a ridicat avioanele F-16 pentru a intercepta aeronavele Chinei. 

Beijingul s-a apărat atunci și a transmis că că zborurile au fost de antrenament, iar acțiunea a fost „legitimă și necesară”, amintind din nou poziția lor, potrivit căreia „Taiwanul face parte din China”.

Asemenea provocări din partea Chinei au loc frecvent.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel