Taiwanul a ridicat avioanele F-16 pentru a intercepta aeronave militare ale Chinei care survolau insula

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Un F-16 al Taiwanului, zburând în apropierea bombardierului Xian H-6 al Chinei, deasupra insulei. Sursă foto: Ministerul Apărării din Taiwan
Un F-16 al Taiwanului, zburând în apropierea bombardierului Xian H-6 al Chinei, deasupra insulei. Sursă foto: Ministerul Apărării din Taiwan

Forțele Aeriene ale Taiwanului au trimis în cursul zilei de ieri mai multe avioane de luptă pentru interceptarea unor aeronave militare chineze, a informat Ministerul taiwanez al Apărării. 

Ministerul Apărării din Taiwan a acuzat acțiunea Chinei. Potrivit celor de la Taiwan News, chinezii au survolat coasta estică a insulei. De partea cealaltă Beijingul se apără și spune că zborurile au fost de antrenament, iar acțiunea a fost „legitimă și necesară”, amintind din nou poziția lor, potrivit căreia „Taiwanul face parte din China”.

Sursa citată subliniază că este vorba despre trei avioane chineze care au survolat o parte a Taiwanului, un avion de luptă Shenyang J-11, un bombardieri Xian H-6, care au zburat împreună cu un Shaanxi KJ-500. Incidentul a avut loc în jurul orei 11:00 dimineața, ora locală.

Taiwanul a răspuns imediat și a ridicat aeronavele de vânătoare F-16 care au interceptat aeronavele chineze.

Ministerul Apărării din Taiwan a publicat o fotografie cu un F-16 înarmat ce zbura aproape de bombardierul Chinei. Taiwanul a avertizat imediat după incident că va „răspunde în consecință” oricărei acțiuni provocatoare a Chinei și își va apăra suveranitatea.

Totodată, Taiwanul a transmis că opreațiunea militară a Chinei riscă să afecteze „securitatea și stabilitatea” în regiune, precizând că provocările Beijingului reprezintă un pericol pentru pace.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel