Taiwanul a ridicat avioanele F-16 pentru a intercepta aeronave militare ale Chinei care survolau insula

Tudor Curtifan / 10 feb 2020 / 08:35
Un F-16 al Taiwanului, zburând în apropierea bombardierului Xian H-6 al Chinei, deasupra insulei. Sursă foto: Ministerul Apărării din Taiwan
Un F-16 al Taiwanului, zburând în apropierea bombardierului Xian H-6 al Chinei, deasupra insulei. Sursă foto: Ministerul Apărării din Taiwan

Forțele Aeriene ale Taiwanului au trimis în cursul zilei de ieri mai multe avioane de luptă pentru interceptarea unor aeronave militare chineze, a informat Ministerul taiwanez al Apărării. 

Ministerul Apărării din Taiwan a acuzat acțiunea Chinei. Potrivit celor de la Taiwan News, chinezii au survolat coasta estică a insulei. De partea cealaltă Beijingul se apără și spune că zborurile au fost de antrenament, iar acțiunea a fost „legitimă și necesară”, amintind din nou poziția lor, potrivit căreia „Taiwanul face parte din China”.

Sursa citată subliniază că este vorba despre trei avioane chineze care au survolat o parte a Taiwanului, un avion de luptă Shenyang J-11, un bombardieri Xian H-6, care au zburat împreună cu un Shaanxi KJ-500. Incidentul a avut loc în jurul orei 11:00 dimineața, ora locală.

Taiwanul a răspuns imediat și a ridicat aeronavele de vânătoare F-16 care au interceptat aeronavele chineze.

Ministerul Apărării din Taiwan a publicat o fotografie cu un F-16 înarmat ce zbura aproape de bombardierul Chinei. Taiwanul a avertizat imediat după incident că va „răspunde în consecință” oricărei acțiuni provocatoare a Chinei și își va apăra suveranitatea.

Totodată, Taiwanul a transmis că opreațiunea militară a Chinei riscă să afecteze „securitatea și stabilitatea” în regiune, precizând că provocările Beijingului reprezintă un pericol pentru pace.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy