Un bombardier B-52H Stratofortress a zburat aproape de baza rusească Hmeimim din Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un bombardier B-52H Stratofortress a fost localizat în apropierea bazei militare rusești Hmeimim din provincia Latakia, în nord-vestul Siriei, anunță defence blog care citează agenția de știri Lenta.ru.

Hmeimim este baza principală a Rusiei pentru atacurile aeriene asupra grupărilor rebele din Siria - bombardamente care au permis forțelor președintelui Bashar al-Assad să recupereze mult din terenul pierdut. Baza militară este situată la sud-estul orașului Latakia în Hmeimim, Siria

După cum remarcă Lenta.ru, apropierea bombardierului US Air Force de baza militară rusă a fost semnalată pe 1 noiembrie.

Bombardierul a zburat peste partea de sud a Greciei și lângă Cipru - nu departe de provincia siriană Latakia, unde se află baza Hmeimim. Ruta exactă a bombardierului nu este cunoscută, dar cel mai probabil se îndrepta de-a lungul graniței siriene către Iordania.

Conform mai multor publicații media, un bombardier B-52H cu rază lungă de acțiune a decolat de la RAF Fairford din Gloucestershire, Anglia. De asemenea, jurnaliștii au spus că o două avioane de vânătoare grecești F-16 au escortat vineri un bombardier B-52 al US Air Force care operează în Siria în timp ce au zburat peste Cipru.

În plus, pe 19 octombrie, un bombardier american B-52 a zburat în apropiere de Crimeea ocupată ilegal. O publicație din Crimeea a transmis că bombardierul a simulat un atac împotriva țintelor militare din Crimeea anexată.

Kremlinul a afirmat deja că redistribuirea bombardierelor strategice americane B-52 în Europa produce tensiuni.

„Este de la sine înțeles că astfel de acțiuni ale Statelor Unite nu consolidează în niciun caz climatul de securitate și stabilitate într-o regiune învecinată cu Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitry Peskov. „Dimpotrivă, aceasta produce tensiuni”, a mai spus el.

Vezi și: Rusia: Bombardier american B-52, monitorizat de un Su-27 în Marea Negră

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel