Un bombardier B-52 Stratofortress a aterizat pentru prima dată în Grecia

Eduard Pascu / 08 noi 2019 / 12:06

US Air Force a desfășurat pentru prima dată bombardiere B-52 Stratofortress în Grecia, conform unui comunicat al Bazei Navale Souda din Grecia, transmite defence blog.

"Un bombardier B-52 Stratofortress a fost nevoit să aterizeze, din cauza vremii nefavorabile, la Baza Navală Souda din Grecia. Este pentru prima dată când un B-52 a aterizat aici", se arată în mesajul serviciului.

Baza navală Souda Bay este o facilitate navală majoră a Marinei Elene și a NATO în Golful Souda din Creta, Grecia. Prezența bombardierului va include instruiri comune și aliate în Europa pentru a îmbunătăți interoperabilitatea cu forța de bombardiere.

Baza Navală din Creta este a doua bază navală (ca număr de nave de luptă), a Marinei Elene și cea mai importantă bază navală pentru Statele Unite și NATO în estul Mării Mediterane.

În plus, este prezentat singurul port cu apă adâncă din Europa de Sud și Marea Mediterană care este capabil să permită ancorarea celor mai mari portavioane. Celelalte opțiuni disponibile pentru US Navy sunt Baza Navală Norfolk din Statele Unite și Dubai în Golful Persic.

În ceea ce privește US Air Force, aceasta desfășoară în mod regulat bombardiere în teatrul de operații european. Pregătirea cu parteneri, națiuni aliate și alte unități ale US Air Force contribuie la instruirea piloților și le permite acestora construirea de relații durabile și strategice necesare pentru a confrunta o gamă largă de provocări globale.

Vezi și: Bombardiere B-52H Stratofortress ale US Air Force au survolat Marea Barents și Cercul Polar

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy