Un avion rusesc An-30B va efectua un zbor de observație deasupra țărilor Benelux

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia va efectua un zbor de observaţie deasupra teritoriului ţărilor Benelux în perioada 11-15 martie, a anunţat azi un oficial rus.

În cadrul implementării tratatului internaţional "Cer Deschis", un aparat rus de supraveghere An-30B va zbura deasupra Belgiei, Olandei şi Luxemburgului, a declarat Ruslan Şişin, şeful Centrului Naţional de Reducere a Riscurilor Nucleare din cadrul Ministerului Apărării de la Moscova.

Şişin a mai spus că o misiune comună SUA-Norvegia va efectua un zbor de supraveghere pe aparatul de observaţie american (Boeing n.r.) OC-135B deasupra teritoriul Rusiei, în baza tratatului, între 11 şi 16 martie.

Tratatul "Cer Deschis" a intrat în vigoare în 2002 şi are în prezent 34 de state partenere, inclusiv Rusia, Statele Unite şi alţi membri ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Pactul de consolidare a încrederii şi de control al armelor a stabilit un sistem de zboruri de observaţie deasupra membrilor săi pentru a aduna informaţii despre forţele militare şi activităţile lor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel