Un avion rus Il-96 a încălcat spațiul aerian al NATO. Estonia l-a convocat pe ambasadorul rus la Tallinn

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Il-96-300 Sursa foto: Twitter/BoardingPass
Il-96-300 Sursa foto: Twitter/BoardingPass

Estonia i-a înaintat joi o plângere Rusiei pentru încălcarea spaţiului său aerian de către un avion rus, transmite Agerpres, care citează DPA.

Ministerul de Externe estonian l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Tallinn, căruia i-a înmânat o plângere, după ce armata estoniană a semnalat prezenţa unui avion rus Il-96 în spaţiul aerian al Estoniei, în apropierea insulei Vaindloo din Marea Baltică.

Estonia a catalogat incidentul ca fiind „extrem de grav”. Și, se pare că rușii nu sunt la prima încălcare a spațiului aerian NATO, în Estonia.

Avionul s-a aflat în spaţiul estonian pentru mai puţin de 1 minut şi autorităţile estoniene au remarcat faptul că o încălcare similară a avut loc în luna februarie.

De partea cealaltă, Rusia neagă cele întâmplate. Potrivit sursei citate, Moscova s-a rezumat să precizeze că faptele nu s-au petrecut aşa cum le-a prezentat Estonia.

Estonia e membră NATO din 2004. Aceasta a aderat în cadrul celei mai puternice alianțe militare din istorie, în 2004, împreună cu țara noastră, Slovenia, Slovacia, Bulgaria și celelalte două state baltice - Letonia și Lituania.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel