Un avion rus Il-96 a încălcat spațiul aerian al NATO. Estonia l-a convocat pe ambasadorul rus la Tallinn

Darius Muresan / 06 mai 2021 / 21:00
Il-96-300 Sursa foto: Twitter/BoardingPass
Il-96-300 Sursa foto: Twitter/BoardingPass

Estonia i-a înaintat joi o plângere Rusiei pentru încălcarea spaţiului său aerian de către un avion rus, transmite Agerpres, care citează DPA.

Ministerul de Externe estonian l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Tallinn, căruia i-a înmânat o plângere, după ce armata estoniană a semnalat prezenţa unui avion rus Il-96 în spaţiul aerian al Estoniei, în apropierea insulei Vaindloo din Marea Baltică.

Estonia a catalogat incidentul ca fiind „extrem de grav”. Și, se pare că rușii nu sunt la prima încălcare a spațiului aerian NATO, în Estonia.

Avionul s-a aflat în spaţiul estonian pentru mai puţin de 1 minut şi autorităţile estoniene au remarcat faptul că o încălcare similară a avut loc în luna februarie.

De partea cealaltă, Rusia neagă cele întâmplate. Potrivit sursei citate, Moscova s-a rezumat să precizeze că faptele nu s-au petrecut aşa cum le-a prezentat Estonia.

Estonia e membră NATO din 2004. Aceasta a aderat în cadrul celei mai puternice alianțe militare din istorie, în 2004, împreună cu țara noastră, Slovenia, Slovacia, Bulgaria și celelalte două state baltice - Letonia și Lituania.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy