Un avion Mirage F1 s-a prăbușit la aterizare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Mirage F1B, sursă foto: US Army via Military.com
Mirage F1B, sursă foto: US Army via Military.com

Un avion de tipul Mirage F1B, de producție francez, dar operat de US Air Force, s-a prăbușit la aterizare în Statele Unite ale Americii.

Potrivit celor de la Air Force Times, incidentul a avut loc la Baza Aeriană Tyndall, Florida, Statele Unite ale Americii. Din fericire cei doi piloți se află în afara oricărui pericol, cu toate că au fost răniți.

Avionul, în configurație dublă, s-a prăbușit la aterizare. Tyndall Air Base a confirmat incidentul. Se pare că aeronava de producție franceză a ieșit de pe pistă. Cei doi piloți au fost răniți, dar rănile lor nu le pun viața în pericol. În prezent ei se află internați în spital.

Incidentul a avut loc la finalul unui zbor de antrenament, fără să fie oferite mai multe detalii. În comunicat se mai specifică faptul că o anchetă a fost demarată pentru a identifica cauza producerii accidentului.

Sursa citată amintește că principalul operator al Mirage F1 au fost Forțele Aeriene Franceze, cu 246 de avioane. Avioanele au fost scoase din serviciu în 2014.

Produse de Dassault Aviation, zborul inaugural al Mirage F1 a avut loc pe 23 decembrie 1966, în urmă cu 54 de ani. Avioanele au intrat în serviciu în 1973.

De precizat că SUA încă operează aceste aeronave, dar doar pentru zboruri de antrenament. Au fost achiziționate aproximativ 80 de avioane Mirage F1 de către americani.

CITEȘTE ȘI: SUA au pierdut, în 2020, cinci avioane F-22 și tot atâtea drone MQ-9 Reaper

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel