Un avion militar rusesc Su-34 s-a prăbuşit peste un bloc de locuinţe în oraşul rus Eisk (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion militar rusesc de tipul Sukhoi SU-34 s-a prăbuşit luni peste o clădire rezidenţială din oraşul rus Eisk, au anunţat agenţiile ruse de presă, citate Reuters şi AFP.

UPDATE: bilanţul victimelor a crescut la 13 morţi

Cel puţin 13 persoane, între care trei copii, şi-au pierdut viaţa.

Un incendiu a cuprins un bloc cu nouă etaje, cu aproximativ 600 de locuitori, după prăbuşirea avionului militar rusesc Su-34.

Ministerul rus al Apărării a declarat că piloţii bombardierului au reuşit să se catapulteze. Accidentul s-a produs în timpul unui zbor de antrenament, conform sursei citate, care face referire la probleme tehnice după ce 'unul dintre motoare a luat foc la decolare', scrie Agerpres.

****

Imagini distribuite pe social-media arată un imens incendiu ce a cuprins un bloc cu mai multe etaje. Potrivit CNN, blocul are nouă etaje.

Ministerul local al situaţiilor de urgenţă a transmis că cinci etaje ale blocului sunt în flăcări, etajele superioare s-au prăbuşit şi sunt afectate 45 de apartamente.

Potrivit agenţiei RIA, aparatul SU-34, un avion de vânătoare-bombardament, s-ar fi prăbuşit în urma unui incendiu la motor în timp ce efectua exerciţii. Nu au fost deocamdată comunicate informaţii despre victime.

Ministerul rus al Apărării afirmă că piloţii au reuşit să se catapulteze şi că a fost deschisă o investigaţie pentru stabilirea cauzelor accidentului.

Oraşul Eisk se află pe coasta Mării Azov, care separă sudul Ucrainei de sudul Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel