Un avion militar chilian C-130 Hercules cu 38 de persoane la bord a dispărut

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene din Chile a anunţat că au pierdut ''contactul radio'' cu un avion militar C-130, cu 38 de persoane la bord, care decolase din Punta Arenas (sud) spre o bază din Antarctica, relatează marţi AFP, transmite Agerpres.

''Un avion C-130 Hercules a decolat la ora 16.55 (19.55 GMT) din oraşul Punta Arenas spre baza Preşedinte Eduardo Frei'' din Antarctica, a indicat armata într-un comunicat. La bordul aeronavei se aflau 38 de persoane, între care 17 membri ai echipajului şi 21 de pasageri. A fost lansată o operaţiune de salvare cu avioane şi nave ale Marinei chiliene, potrivit sursei citate. Avionul, care a decolat de la baza aeriană Chabunco din Punta Arenas (la peste 3.000 km sud de capitala Santiago), efectua misiuni de suport logistic şi transporta personal care urma să verifice o conductă de petrol plutitoare care alimentează cu carburant baza.

Preşedintele Sebastian Pinera, ''consternat'' de dispariţia aparatului militar, a anunţat pe Twitter că va merge la Punta Arenas pentru a superviza ''operaţiunile de căutare şi desfăşurarea echipelor de salvare''.

Vezi și: Baza aeriană Ain-al Asad a US Army, lovită de mai multe rachete

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel