Baza aeriană Ain-al Asad a US Army, lovită de mai multe rachete

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Baza aeriană Ain-al Asad a US Army a fost ținta unui atac cu rachete.

Baza militară americană se află în vestul Irakului și a fost ținta mai multor atacuri în ultimul timp. Potrivit americanilor de la Newsweek, Baza aeriană Ain-al Asad a fost lovită de cinci rachete.

Forțele irakiene au confirmat că „cinci rachete au lovit Baza aeriană Ain al-Asad din provincia Anbad”, bază care găzduiește trupe americane. Totuși, susrsa citată precizează că nu s-au înregistrat victime și nici pierderi materiale semnificative. Atacul face parte dintr-un șir de tentative nerevendicate asupra pozițiilor SUA din Irak.

Momentan nu există mai multe informații cu privire la atacul aupra Bazei aeriene Ain-al Asad din Irak. 

US Army a intrat pentru prima oară în Irak în 1991, anul în care o coaliţie militară condusă de SUA a respins în afara Kuweitului forţele preşedintelui irakian din acea perioadă Saddam Hussein. Un deceniu mai târziu, SUA au condus o invazie militară împotriva Irakului.

Amintim că cel puţin 500.000 de persoane au murit în Irak, Afganistan şi Pakistan de la declanşarea de către SUA a 'războiului împotriva terorismului' după atentatele de la 11 septembrie 2001

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel