Un avion F-35 Lightning II american s-a prăbușit în SUA

Avion F-35 Lightning II al Forțelor Aeriene ale SUA. Foto: U.S. Air Force
Avion F-35 Lightning II al Forțelor Aeriene ale SUA. Foto: U.S. Air Force

Un avion de luptă de generația a V-a de tip F-35 Lightning II s-a prăbușit în Utah, SUA.

Avionul aparținea escadrilei 388 Fighter Wing, care a și anunțat oficial incidentul. Potrivit CNN, aeronava s-a prăbușit în jurul orei locale 18:15, în cursul zilei de miercuri.

Din fericire pilotul a reușit să se catapulteze și se află în afara oricărui pericol, au anunțat cei de la Baza Aeriană Hill a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii.

În urma prăbușirii a avut loc un incendiu care a fost stins rapid.

Nimeni nu a fost rănit la sol și nu se cunosc detalii cu privire la pagube produse la sol.

Totodată, cauza prăbușirii nu se cunoaște.

O anchetă a fost demarată imediat pentru investigarea accidentului în urma căruia s-a prăbușit aeronava F-35, cel mai modern avion de luptă construit vreodată.

Din ce se știe pilotul se afla într-o misiune de antrenament de rutină. 

Comandantul Bazei Aeriene Hill a subliniat că pilotul, înainte de prăbușire și catapultare, a depus eforturi pentru a evita ca aeronava să se prăbușească pentru clădiri sau alte obiective din interiorul bazei.

 

 

Al doilea F-35 pe care-l pierd americanii în 2022

 

În luna ianuarie a acestui an un F-35C Joint Strike Fighter al U.S. Navy a fost implicat într-un accident, în timp ce încerca să aterizeze la bordul portavionului USS Carl Vinson, care operera în Marea Chinei de Sud. 

Înainte de a cădea în apele Mării Chinei de Sud, avionul F-35C a lovit puntea portavionului USS Carl Vinson, incident care a dus la rănirea a șapte militari. Pilotul a reuşit să se catapulteze la timp.

Acesta este al doilea accident aviatic care implică o aeronavă de tip F-35 care operează de pe un portavion. Un avion de luptă britanic F-35B a plonjat în Marea Mediterană în noiembrie anul trecut, în timpul unei încercări eșuate de decolare de la bordul portavionului Royal Navy HMS Queen Elizabeth. La momentul respectiv, pilotul a reuşit să se catapulteze, dar pentru recuperarea aeronavei a fost nevoie de câteva zile.

CITEȘTE ȘI: Primele imagini cu avionul F-35C al U.S. Navy care s-a prăbuşit în Marea Chinei de Sud

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel