Un nou incident aviatic în care este implicat un F-35. Accidentul a avut loc la bordul portavionului USS Carl Vinson

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un F-35C Joint Strike Fighter al U.S. Navy a fost implicat astăzi într-un accident, totul în timp ce ateriză la bordul portavionului USS Carl Vinson, care operează în prezent în Marea Chinei de Sud. 

Potrivit publicaţiilor The War Zone şi USNI.news, pilotul a reuşit să se catapulteze, iar starea sa de sănătate este un stabilă. Din păcate, alţi șapte militari care se aflau pe putea portavionului USS Carl Vinson au fost răniți în urma accidentului. 

Publicaţia USNI News a fost prima care a relatat informaţii despre acest incident, citând un comunicat al Marinei SUA. 

Potrivit surselor citate, până la acesta oră nu se cunosc prea multe detalii despre starea aeronavei. Marina SUA nu a oferit încă detalii cu privire la modul în care s-a produs accidentul său ce s-a întâmplat cu aeronava F-35C, dar o anchetă asupra accidentului este deja în curs de desfăşurare. 

În comunicatul Marinei SUA se mai precizează că dintre cele şapte persoane rănite, patru au primit îngrijiri medicale direct la bordul portavionului USS Carl Vinson, în timp ce restul au fost transportate într-o unitate medicală din Manila, Filipine. 

De precizat că, în aceste zile, în Marea Chinei de Sud se afla şi portavionul USS Abraham Lincoln, care are la bord, în premieră, o escadrilă de avioane de generația a cincea, F-35C, aparținând Corpului Infanteriei Marine americane (USMC).

Acesta este al doilea accident aviatic care implică o aeronavă de tip F-35 care operează de pe un portavion. Un avion de luptă britanic F-35B a plonjat în Marea Mediterană în noiembrie anul trecut, în timpul unei încercări eșuate de decolare de la bordul portavionului Royal Navy HMS Queen Elizabeth. La momentul respectiv, pilotul a reuşit să se catapulteze, dar pentru recuperarea aeronavei a fost nevoie de câteva zile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel