Un avion cargo ce transporta muniție trupelor lui Haftar, doborât în Libia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Războiul civil din Libia, sursă foto: Agerpres
Războiul civil din Libia, sursă foto: Agerpres

Guvernul de Acord Naţional (GNA), un guvern de uniune națională recunoscut internațional, care luptă împotriva Armatei Naționale Libiene (LNA) condusă de mareșalul Khalifa Haftar, a anunțat că a doborât un avion cargo ce transporta muniție trupelor lui Haftar.

Informația a fost publicată de pe Facebook, de către Mohammed Kanunu, un purtător de cuvânt al forțelor armate ale GNA, informează Daily Sabah.

Potrivit sursei citate, forțele armate ale Guvernului de Acord Național au doborât aeronava cargo ce transporta muniție milițiilor LNA, conduse de Haftar  în apropierea regiunii Tarhuna, la sud de Tripoli.

Aeronava cargo a fost doborâtă în momentul în care se pregătea de aterizare.

GNA nu a furnizat informații suplimentare cu privire la acest incident.

În Libia are loc un conflict ce s-a transformat în război civil între GNA, recunoscut de ONU şi condus de Fayez al-Sarraj, și LNA. Mareșalul Haftar controlează estul țării și a lansat în aprilie 2019 o ofensivă asupra orașului Tripoli.

În războiul civil din Libia, mareșalul Khalifa Haftar este sprijinit de Rusia, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Iordania, în timp ce GNA beneficiază de susţinerea Turciei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel