Un atentat împotriva unei structuri a NATO a fost dejucat de poliția italiană

Eduard Pascu / 07 iun 2021 / 16:12
Foto: @carabinieri.it - Facebook
Foto: @carabinieri.it - Facebook

Poliţia italiană a destructurat luni un grup care propaga pe reţelele sociale idei antisemite şi rasiste, operaţiunea autorităţilor vizând douăsprezece neonazişti prezumaţi, printre care o femeie aleasă deja "Miss Hitler" într-un concurs organizat de reţeaua socială rusă VK, relatează AFP.

Grupul derula, de asemenea, "activităţi de planificare, încă în stare embrionară, a unei acţiuni specifice împotriva unei structuri a NATO cu utilizarea unor dispozitive explozibile fabricate cu ajutorul instrucţiunilor găsite pe internet dar şi cu colaborarea anumitor militanţi care ţin de asociaţii străine similare, active în Portugalia", potrivit poliţiei, transmite Agerpres.

Ancheta parchetului de la Roma, demarată la sfârşitul lui 2019, a vizat activităţile grupului "Ordine Ario Romano", care are membri cu vârste cuprinse între 26 şi 62 de ani şi care a publicat pe Facebook şi pe o reţea socială rusă (VK), texte, video-uri şi imagini cu conţinut rasist, antisemit şi negaţionist, a precizat un comunicat al poliţiei.

Ancheta a scos la lumină "o incitare de a comite acţiuni violente împotriva persoanelor de origine evreiască şi a cetăţenilor străini", se mai menţionează în text.

Percheziţii au fost efectuate în întreaga ţară.

Printre persoanele anchetate se află o milaneză care a câştigat în 2019 concursul de frumuseţe "Miss Hitler", organizat de reţeaua socială rusă VK, precizează agenţia de ştiri italiană AGI.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy