Un artizan al programului nuclear nord-coreean a decedat

S.I. Catalin |
Data publicării:

Unul dintre veteranii nord-coreeni, sancţionat pentru presupusul său rol în dezvoltarea programului nuclear şi balistic al ţării sale, a decedat, a anunţat marţi agenţia oficială a Coreei de Nord, preluată de AFP.

Potrivit KCNA, Ju Kyu Chang, "universitar şi profesor", a murit luni, la vârsta de 89 de ani, de "pancitopenie", o patologie sangvină.

Ju a fost unul dintre "fiii cei mari ai revoluţiei, care a oferit o contribuţie aparte întăririi capacităţilor de apărare ale ţării", potrivit necrologului citat de agenţie.

El a condus Ministerul Apărării, însărcinat cu dezvoltarea de arme nucleare şi rachete balistice nord-coreene.

În 2013, el a devenit, la fel ca alţii, ţinta unor sancţiuni individuale adoptate de Departamentul american al Trezoreriei, pentru rolul lui în programul nuclear nord-coreean.

În 2009, el a supervizat, alături de liderul de atunci Kim Jong Il, lansarea rachetei Unha 2, a subliniat agenţia sud-coreeană Yonhap. Ju Kyu Chang a jucat, de asemenea, un rol crucial în dezvoltarea a două rachete Unha 3, lansate în 2012, şi s-a pensionat în 2015.

Coreea de Nord, ţară săracă şi izolată, a făcut o prioritate din programul său nuclear, înregistrând în ultimii ani progrese remarcabile. Phenianul a efectuat şase teste nucleare şi şi-a multiplicat lansările de rachete balistice intercontinentale (ICBM), din ce în ce mai reuşite.

În 2017, Coreea de Nord a anunţat că a devenit stat nuclear deplin, capabil să monteze o ogivă nucleară viabilă pe un ICBM, pentru a atinge teritoriul continental al SUA. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel