Ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR vor avea loc în data de 15 mai

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
MiG-21 LanceR, sursă foto: Foto: Bogdan Pantilimon, Statul Major al Forțelor Aeriene via Forțele Aeriene Române
MiG-21 LanceR, sursă foto: Foto: Bogdan Pantilimon, Statul Major al Forțelor Aeriene via Forțele Aeriene Române

Ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române vor avea loc în data de 15 mai 2023, în cadrul ceremoniilor organizate cu acest prilej începând cu ora 11.00 în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii și în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea, iar de la ora 12:30 în Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” de la Bacău, precizează MApN într-un comunicat de presă.

 

Activitatea de la Borcea se va desfășura în prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Programul evenimentelor va include ceremonii militare și religioase, alocuțiuni și acordarea unor distincții onorifice, expoziții statice, decolarea şi trecerea la verticală a aeronavelor MiG-21 LanceR, simultan de pe Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” și de pe Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”.

Evenimentul se va încheia cu trecerea la verticală a aeronavelor MiG-21 LanceR decolate de pe cele două baze aeriene și aterizarea acestora pe Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, unde vor fi stocate și conservate.

Forțele Aeriene Române vor continua să execute Serviciul de luptă permanent Poliţie Aeriană cu aeronavele F-16 din dotare, sprijinite de aeronavele aliate dislocate în România, în cadrul misiunii de Poliție Aeriană Întărită (enhanced - Air Policing), sub comandă NATO.

De asemenea, sistemele de apărare aeriană cu baza la sol vor continua să execute misiunile de Poliţie Aeriană sub comandă națională, precum și în cadrul Sistemului NATO Integrat de Apărare Aeriană și Împotriva Rachetelor (NATO Integrated Air and Missile Defence System).

Anul trecut, după tragedia din județul Constanța, unde un MiG-21 LanceR s-a prăbușit iar mai apoi s-a prăbușit și elicopterul plecat în misiune de salvare, Ministerul Apărării și-a anunțat intenția de a scoate din serviciu MiG-urile.

România a semnat la finalul anului trecut contractul pentru achiziția a 32 de avioane F-16 Fighting Falcon din Norvegia. Cele 32 de avioane se vor alătura primei escadrile formată din 17 avioane F-16 achiziționate din Portugalia.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel