UE plănuiește să antreneze 15.000 de soldaţi ucraineni. CoPS: Misiunea EUMAM Ucraina va fi coordonată de Germania şi Polonia

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Misiunea EUMAM Ucraina va antrena aproximativ 15.000 de soldați ucraineni, potrivit unei decizii CoPS - Comitetul Politic și de Securitate.

Statele UE intenționează să antreneze în jur de 15.000 de soldaţi ucraineni, potrivit unei decizii a Comitetului politic şi de securitate al UE, relatează Agerpres.

CoPS reuneşte reprezentanții statelor membre UE (la nivel asimilat de ambasador), iar Tratatul Uniunii Europene (art. 38-43) prevede că această structură exercită controlul politic și conducerea Misiunilor Petersberg.

 așa cum, probabil, va fi asimilată și viitoarea misiune de consiliere și de asistență militară a Ucrainei.

CoPS este poziționat în directa subordonare a șefului diplomației europene, Josep Borrell.

Potrivit documentului consultat de Welt, mandatul Misiunii de asistență militară a Uniunii Europene în Ucraina (EUMAM UA) va dura inițial doi ani

Până în iarna lui 2023, până la 15.000 de militari din Ucraina vor fi instruiți în UE.

Pentru a organiza misiunea de formare, UE va desfășura două sedii operaționale: unul în Polonia și unul în Germania.

În Germania, este posibil ca unitățile speciale de antrenament să fie antrenate la o scară mai mare, cum ar fi deminarea sau pregătirea tactică.

În Polonia, este planificată crearea unui comandament multinațional pentru instruire la nivel operațional, unde militarii ucraineni vor urma instruiri în domenii precum protecția împotriva armelor cibernetice și a armelor de distrugere în masă, serviciul medical, precum și apărarea aeriană și utilizarea artileriei.

Pe lângă crearea EUMAM UA, UE dorește, de asemenea, să crească în mod semnificativ ajutorul militar acordat Ucrainei în următoarele luni.

Este de așteptat ca conceptul de pregătire a armatei ucrainene să fie aprobat oficial de miniștrii de externe ai statelor membre, la un CAE ce se va desfășura la Luxemburg, la jumătatea lunii octombrie.

Premierul ceh Petr Fiala, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a salutat acordul, la încheierea unui summit informal al UE organizat vineri la Praga, însă el nu a precizat numărul exact al militarilor ucraineni care vor fi antrenaţi în UE.

 

Ajutorul SUA de echipamente militare este de aproape 17 miliarde de dolari



Citește și: SUA au anunțat ce conține noul pachet pentru Ucraina: Un nou lot de HIMARS, dar și sute de MaxxPro - vehicule anti-mină

Pentagonul a dezvăluit detaliile unui nou pachet de ajutor militar în valoare de aprox. 625 de mil. de dolari.  Kievul va primi sisteme HIMARS, obuziere de 155 mm, dar și vehicule blindate, rezistente la explozia minelor.

Odată cu anunțul de săptămâna trecută cu privire la o nouă tranșă de asistență militară acordată Ucrainei, sprijinul acordat Ucrainei de americani s-a ridicat la nu mai puțin de 16.8 miliarde de dolari.

Lista impresionantă a armelor trimise Ucrainei: De la HIMARS la elicoptere și drone de ultimă generație

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel