Ucraina susține că a lovit în premieră cu două rachete Harpoon nava rusească Vasily Bek, care se deplasa către Insula Șerpilor

Darius Muresan |
Data publicării:
Nava rusă Vasily Bek
Nava rusă Vasily Bek

Ucraina a anunţat vineri că a avariat cu două rachete Harpoon o navă de remorcare rusească în Marea Neagră, prima dată când Kievul susţine că a reuşit să lovească o ambarcaţiune rusească cu rachete anti-navă furnizate de Occident, transmite Reuters.

Potrivit marinei ucrainene, remorcherul rusesc, identificat cu numele de Vasily Bek de către guvernatorul Odesei, transporta soldaţi, arme şi muniţii către insula Şerpilor ocupată de trupele ruse din primele zile ale agresiunii contra Ucrainei.

Armata ucraineană mai afirmă că remorcherul rusesc era echipat cu un sistem de rachete antiaeriene TOR şi a publicat pe Telegram o înregistrare video cu ceea ce susţine a fi momentul în care două rachete Harpoon lovesc nava rusească. Reuters nu a putut verifica autenticitatea înregistrării şi nici Rusia nu a reacţionat deocamdată.

Ucraina a folosit până în prezent împotriva flotei ruse din Marea Neagră rachete anti-navă Neputun, de producţie proprie, cu acestea scufundând în aprilie crucişătorul Moscova. Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat luna trecută că a început să primească din Danemarca rachete Harpoon de producţie americană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel