Ucraina | SUA ar putea desemna Batalionul Azov organizație teroristă. Luptătorii ucraineni se apără

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Detașamentul pentru Operatiuni Speciale "Azov''
Detașamentul pentru Operatiuni Speciale "Azov''

Liderul democrat Max Rose a solicitat ca Batalionul Azov din Ucraina, care luptă împotriva forțelor pro-ruse în Donbas, să fie desemnat organizație teroristă.

Democratul Rose a inițiat o scrisoare aderesându-se Secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo, scrisoare semnată de 40 de membri ai Congresului american. Rose subliniază că cei din Batalionul Azov întrunesc caracteristicile pentru includerea în lista organizațiilor teroriste, amintind o decizie potrivit căruia niciun „fond pus la dispoziție nu poate fi folosit pentru a furniza arme, instruire militară sau altă asistență Batalionului Azov”, informează Unian. Politicienii americani amintesc că ONU a prezentat abuzuri și încălcări grave ale drepturilor omului, care includ tortura, în practicile grupului din Ucraina. Totodată, Rose subliniază că Batalionul Azov „recrutează, radicalizează și antrenează cetățenii americani de ani buni, potrivit Biroului Federal de Investigații”. 

Luptătorii voluntari din Batalionul Azov, unitate paramilitară de extremă dreapta care a luat naștere în urma conflictului din Donbas, reprezintă o grupare radicală care luptă împotriva agresiunii Rusiei. Batalionul Azov folosește simboluri neo-fasciste și a fost acuzat de mai multe ori de Occident de neo-nazism.

 

Batalionul Azov se apără și răspunde acuzelor 

 

(w670) Batalionul

 

Cei din Batalionul Azov au reacționat și au transmis că, punând semnul de egalitate între Azov și teroriști, cei 40 de semnatari ai Camerei Reprezentanților din SUA au „conferit același statut tuturor celorlalte unități ucrainene care apără în prima linie Ucraina”. 

Comandanții Azov au mai adăugat că scrisoarea face parte dintr-un război informatic, miza fiind „suveranitatea și securitatea Ucrainei”. Biroul de presă al Batalionului Azov a mai transmis că Azov reprezintă o unitate militară aflată oficial în componența Gărzii Naționale a Ucrainei și se subordonează Statului Major al Ucrainei, dar și că acuzele sunt ”minciuni și calomnie”, neexistând nicio dovadă a implicării Batalionului în acte de terorism. 



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel