Ucraina salută „ideea excelentă” a României de a organiza la Kiev o reuniune a miniștrilor de externe ai UE

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a sprijinit marţi ideea exprimată în ajun de omologul său român, Bogdan Aurescu, de a organiza o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene la Kiev, ca expresie a solidarităţii blocului comunitar european cu Ucraina, în momente de tensiune sporită cu Rusia ca urmare a desfăşurării a mii de militari ruşi la frontiera ruso-ucraineană, transmite Agerpres, care citează EFE.

Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, Kuleba i-a mulţumit ministrului de externe al României, care a vorbit despre această posibilitate la reuniunea de luni a şefilor diplomaţiilor europene.

"Vă mulţumesc pentru această idee excelentă. La începutul lui decembrie (anul trecut n. r.), le-am cerut partenerilor Ucrainei să facă exact asta: vizite la nivel înalt în Ucraina în ianuarie-februarie. Suntem pregătiţi să le urăm bun venit la Kiev miniştrilor de externe ai UE pentru o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al UE", a scris Kuleba pe contul său de Twitter.

Bogdan Aurescu a participat luni, 24 ianuarie, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE), care a avut loc la Bruxelles, prilej cu care a propus examinarea posibilităţii organizării unei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe la Kiev, ca expresie a solidarităţii UE cu Ucraina, potrivit unui comunicat de presă al MAE român. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel