Ucraina promite Rusiei un „Triunghi al Bermudelor” în Marea Neagră

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a criticat dur Rusia, la o conferință internațională de securitate, desfăşurată la Odesa, susţinând că "Marea Neagră nu va aparține niciodată regimului rus”, informează sâmbătă Radio Chişinău.

Dimpotrivă, a spus el, „Marea Neagră va deveni un fel de Triunghi al Bermudelor pentru regimul din Rusia".

În plus, Klimkin și-a exprimat încrederea că Ucraina va recupera Crimeea, dar "pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să fim puternici din punct de vedere economic și în ceea ce priveşte securitatea".

Într-o declaraţie anterioară, şeful diplomaţiei ucrainene a afirmat că Ucraina poate ajunge la pace cu statul agresor rus numai după ce acesta eliberează Donbasul și Crimeea.

La aceeaşi conferinţă, generalul american Ben Hodges, fostul comandant al Armatei SUA în Europa, a calificat incredibilă situația în care vasele comerciale ale unor state membre ale NATO intra în porturile din Crimeea, peninsula ucraineană aflata sub ocupație rusă.

Potrivit agenției UNIAN, Hodges a facut această declarație în cadrul unei conferințe internaționale organizate la Odesa, aceeaşi la care a participat și ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

,,Occidentul trebuie sa-și recupereze inițiativa. Eu am obosit să reactionez constant la ceea ce face Rusia. Trebuie sa luăm inițiativa și să îi forțăm (pe ruși - n.red.) să reacționeze la acțiunile noastre, pentru a combate agresiunea și expansiunea lor continună", a remarcat fostul comandant al armatei americane în Europa.

,,Este incredibil ca nave comerciale ale unor țări NATO, cum ar fi Turcia, intra in Sevastopol. În conditiile în care Ucraina a anunțat că aceste porturi sunt închise, cum putem noi, cei din țările NATO sau din alte țări, să intrăm în aceste porturi ca și cum acesta ar fi un lucru normal?", a mai adăugat Ben Hodges.



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel