Ucraina, negocieri cu Franța pentru nave care să apere frontiera în mările Neagră şi Azov

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Ucraina, navă UMS-1000
Ucraina, navă UMS-1000

Ucraina a început negocieri cu Franţa privind achiziţionarea a 22 de nave de patrulare pentru Serviciul frontierei de stat.

Prin aceste achiziții Ucraina dorește să se doteze cu 'grupuri puternice şi mobile' în mările Neagră şi Azov, a declarat luni şeful Serviciului frontierei de stat, Piotr Ţighikal. 

'Studiem posibile variante pentru consolidarea structurilor noastre navale în Marea Azov. Am efectuat deja lucrări de mentenanţă la mai multe nave şi vedete. Anul trecut, au intrat în serviciu vedete din proiectul UMS-1000 cu caracteristici îmbunătăţite, am reparat nava Donbas, dar acesta este doar începutul', a afirmat şeful Serviciului frontierei de stat al Ucrainei. 

În declaraţia sa, Ţighikal a subliniat că Ucraina doreşte să formeze 'grupuri puternice, mobile de nave de patrulare în mările Neagră şi Azov', care să poată executa atât funcţii de apărare a frontierei, cât şi de contracarare a potenţialelor ameninţări militare. 

În cazul în care contractul cu Franţa va fi încheiat, atunci linia de graniţă maritimă a Ucrainei va fi completă acoperită şi apărată, a apreciat el. 

Oficialul ucrainean a mai indicat că pe coasta ucraineană a Mării Azov au fost construite deja cinci turnuri de observare pentru monitorizarea situaţiei din zonă. 

La sfârşitul lunii noiembrie, Rusia a capturat - cu forţa - trei nave militare ucrainene înainte de intrarea acestora în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră de Marea Azov, într-o escaladare fără precedent a tensiunilor în această zonă. Kievul a denunţat 'un act agresiv al Rusiei', în timp ce Moscova a invocat ca argument faptul că navele ucrainene ar fi intrat ilegal în apele sale teritoriale.

Toţi cei 24 de membri ai echipajelor ucrainene se află de atunci în detenţie la Moscova, unde urmează să fie judecaţi pentru încălcarea graniţei de stat a Federaţiei Ruse. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel