Ucraina își exprimă 'protestul categoric' și condamnă alegerile din Crimeea ocupată

Darius Muresan |
Data publicării:

Ministerul de Externe al Ucrainei şi-a exprimat „protestul categoric” în legătură cu desfăşurarea alegerilor în Crimeea, o declaraţie în acest sens a MAE ucrainean a fost publicată duminică.

„Ministerul de Externe al Ucrainei îşi exprimă protestul categoric şi condamnă organizarea şi desfăşurarea de către Federaţia Rusă, la 13 septembrie 2020, a aşa-numitelor ‘alegeri’ pentru organele ilegale, create de administraţia ocupantă rusă pe teritoriile ocupate din Republica Autonomă Crimeea şi Sevastopol”, se afirmă în declaraţie, potrivit Radio România.

Kievul consideră că aceste acţiuni „reprezintă o continuare a încălcărilor grosolane de către Federaţia Rusă a suveranităţii de stat şi a integrităţii teritoriale a Ucrainei”. Surse din cadrul MAE ucrainean au adăugat că toţi cei care au participat la pregătirea şi desfăşurarea acestor „alegeri ilegale” în Crimeea „vor fi traşi la răspundere în conformitate cu legislaţia Ucrainei”.

De asemenea, MAE ucrainean a cerut extinderea sancţiunilor împotriva Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel