Militarii ucraineni învață să opereze drone de luptă turcești Bayraktar TB2

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Militari ai Forţelor Aeriene ucrainene vor fi instruiţi să opereze pe vehiculele aeriene fără pilot (UAV) Bayraktar TB2, achiziţionate din Turcia, în viitorul apropiat, a declarat serviciul de presă al Ministerului Ucrainean al Apărării, potrivit Ukrinform.net.

Un curs de instruire pentru militarii ucraineni care vor învăţa să opereze și să întrețină vehiculele aeriene fără pilot Bayraktar TB2, are loc în acesta perioada în Kesan, Turcia. Aproximativ 30 de instructori, tehnicieni, operatori și experți ucraineni vor lua parte la acest curs.

(w670)

Potrivit Comandamentului Forțelor Aeriene din Ucraina, cursul de pregătire a fost prevăzut în contractul de furnizare a drone Bayraktar TB2 și se desfășoară la baza de pregătire a producătorului turc de drone - Baykar Makina. Programul de pregătire este planificat să dureze timp de trei luni și include părți teoretice și practice. Specialiștii ucraineni trebuie să se întoarcă în Ucraina cu certificatele care atestă că sunt pregătiţi şi că îndeplinesc toate condiţiile pentru utilizarea dronelor Bayraktar TB2.

Vehicule aeriene de luptă fără pilot Bayraktar TB2 sunt produse de compania turcă Baykar Makina (companie care joacă astăzi un rol esențial în pionieratul pieței de sisteme aeriene fără pilot (UAS) din Turcia).

În 3-4 noiembrie 2018 a fost semnat în Turcia un contract pentru achiziționarea de drone pentru forțele armate ucrainene. Contractul prevedea livrarea a șase drone de luptă, două stații de control și 200 de rachete ghidate. Documentul prevede, de asemenea, un set de piese de schimb, mentenanţa și instruirea personalului militar. 

Contractul este estimat la 69 de milioane de dolari. Începând cu 20 martie 2019, Forțele armate ale Ucrainei au primit şi testat cu succes trei vehiculele aeriene fără pilot Bayraktar TB2.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel