Ucraina dispune de rachete supersonice care „nu pot fi doborâte”

S.I. Catalin / 05 noi 2019 / 15:42

Inginerii ucraineni de la biroul de proiectare Yuzhnoye, din Dnipro, au prezentat racheta supersonică Bliskavka („fulger"), despre care susțin că este „imposibil de doborât", relatează Dnipro Panorama, citat de publicația Uawire.org.

Proiectanții au prezentat rachetă la expoziția Weaponry and Security 2019. Aceștia susțin că racheta are o viteză de 2.000-2.500 km / h. Acesta va fi folosit de aeronavele Su-27 și Su24M ale Forțelor Aeriene Ucrainene. Doar va fi nevoie de mici modificări ca aceste rachete să poate fi instalate.

Potrivit expertului militar Oleh Zhdanov, în prezent nu există niciun sistem care să ofere protecție împotriva rachetelor Bliskavka. De exemplu, sistemul israelian ''Cupola de Fier'' poate intercepta doar rachete subsonice.

Ucraina ar putea folosi rachetele pentru a contracara Flota Rusiei din Marea Neagră și Marea Azov.

Pe 2 noiembrie, politologul ucrainean Taraş Zahorodny a sugerat că Ucraina ar trebui să creeze rachete pentru a ataca Rusia, precizează Uawire.org.

Zahorodny a spus că Ucraina trebuie să-și reducă dependența energetică fata de Ruşi și nu ar trebui să se teamă să creeze noi arme.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy