Ucraina, avion civil doborât. Rusia se apără după acuze

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Olanda nu a prezentat "niciun fapt" care să permită acuzarea Rusiei şi "face speculaţii (...) în scopuri politice" asupra catastrofei zborului MH17, doborât în 2014 deasupra Ucrainei, a acuzat vineri şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, informează AFP, potrivit Agerpres.

Lavrov a explicat că a discutat la telefon cu ministrul olandez al afacerilor externe, Stef Blok, la o zi după publicarea rezultatelor anchetei internaţionale în care este acuzată Rusia.

Ministrul olandez al afacerilor externe "nu mi-a adus nicio dovadă" că racheta care a doborât zborul MH17 aparţinea armatei ruse, a declarat Lavrov, citat de agenţiile ruse.

"Dacă partenerii noştri decid, atunci când vorbesc despre o teribilă tragedie în care sute de oameni au murit, să speculeze în scopuri politice, îi las cu conştiinţa lor", a mai declarat şeful diplomaţiei ruse.

Olanda şi Australia au acuzat vineri Rusia că este responsabilă pentru catastrofa zborului MH17, într-o declaraţie care deschide calea urmărilor penale. Acest anunţ intervine la o zi după concluziile anchetatorilor internaţionali care au stabilit că racheta Buk, care a doborât avionul Malaysia Airlines, provenea de la Brigada 53 antiaeriană a forţelor ruse cu baza în Kursk (Federaţia Rusă).

Olanda şi Australia, ţări de unde proveneau majoritatea celor 298 de victime, 'consideră Rusia responsabilă pentru participarea sa la distrugerea' avionului, a subliniat guvernul olandez.

Avionul companiei Malaysia Airlines, care făcea legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost doborât într-o zonă controlată de rebelii separatişti la 17 iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul său - în majoritate olandezi - şi-au pierdut viaţa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel