Ucraina ar fi eliberat Andriivka, într-un succes militar major: Frontul în Est riscă să se prăbușească, dar Armata neagă anunțul de la Kiev și cere prudență

Andriivka, frontul de Est. Photo: Euromaidan Press
Andriivka, frontul de Est. Photo: Euromaidan Press

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat că Armata Ucrainei a eliberat localitatea Andriivka, din zona Bahmut, pe frontul de Est, un punct cheie pe direcția respectivă a contraofensivei ucrainene. Armata însă nu a dorit să confirme informația.

În prezent situația e foarte dinamică. Ucraina atacă pe trei direcții principale, două în sud în zona Zaporojie și una în Est în zona Bahmut, unde se dau lupte grele.

Potrivit datelor neoficiale din presa ucraineană rușii ar fi abandonat pozițiile la Andriivka. Tot date neconfirmate precizează că există posibilitatea ca la Andriivka frontul să se prăbușească.

Informația privind eliberarea localității a fost făcută publică de viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar.

Potrivit acesteia, într-o postare publică, Forțele de Apărare ale Ucrainei avansează în sud spre direcția Bahmut. Forțele ruse de ocupație încearcă să-și recupereze pozițiile și contraatacă pe floncul nordul al Bahmutului, a anunțat Maliar.

„Sunt vești bune. Andriivka este eliberată. Ne consolidăm pozițiile acolo”, a precizat viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar.

 

Armata Ucrainei neagă informațiile și cere prudență. Se dau lupte grele în Est la Klișchiivka și Andriivka

 

2. Ukrainian ... (armata-ucraina_28511700.jpg)

Ukrainian Army. Photo credit: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Astfel de declarații politice sunt dăunătoare și reprezintă o amenințare pentru viața personalului militar, dar dăunează și îndeplinirii misiunilor de luptă”, se mai arată în mesajul forțelor armate.

Rămâne de văzut în următoarele ore cum evoluează situația pe front la Andriivka.

Cert e pe 8 septembrie 8 septembrie, canalul rusesc de Telegram „Rybar” a informat că forțele ucrainene au reușit să împingă trupele rusești din Andriivka în regiunea Donețk. Canalul a mai susținut că trupele ruse încercau, începând cu 8 septembrie, să recupereze părți din așezarea Klișchiivka din apropiere.

CITEȘTE ȘI: Îi va salva vremea pe ruși? Ucraina mai are la dispoziție maxim 45 de zile pentru luptele active – generalul Milley

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel