Ucraina acuză Rusia de intensificarea atacurilor cibernetice

S.I. Catalin |
Data publicării:
cyber
cyber

Hackeri controlaţi probabil de Rusia îşi intensifică eforturile de a perturba alegerile prezidenţiale programate în Ucraina în martie, a declarat vineri agenţiei Reuters Serhei Demediuk, şeful structurii ucrainene de protecţie informatică.

Demediuk a precizat că atacatorii folosesc diferite instrumente online infectate cu viruşi - felicitări, invitaţii la shopping, oferte de actualizare a software-ului - şi alte metode de tip phishing, care presupun asumarea de identităţi false pentru obţinerea parolelor şi altor date personale ale utilizatorilor unor site-uri.

Cu 10 săptămâni înainte alegerilor, hackerii cumpără şi date personale ale oficialilor implicaţi în procesul electoral, plătind pentru ele cu criptomonede, în "dark web", partea din internet inaccesibilă publicului larg care nu dispune de software-ul necesar pentru navigare anonimă.

Plăţile în criptomonede se fac "din aceleaşi conturi folosite şi pentru finanţarea atacurilor anterioare", ceea ce constituie "un indiciu că sunt implicate aceleaşi organizaţii de hackeri aflate sub controlul unor agenţii speciale ruseşti", a spus Demediuk.

Solicitat să comenteze acuzaţiile oficialului ucrainean, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: "Structurile de stat ale Rusiei nu s-au amestecat niciodată şi nu se amestecă în afacerile interne ale altor ţări".

După ce Rusia a anexat Crimeea, în 2014, Ucraina a acuzat de mai multe ori Moscova de coordonarea unor atacuri informatice pe scară largă, în cadrul aşa-numitului război hibrid. Rusia a negat toate acuzaţiile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel