Ucraina achiziționează drone de luptă din Turcia (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, prim-secretarul adjunctul al Consiliului Național pentru Securitate și Apărare, Oleh Hladkovsky și directorul general al concernului de stat ”Ukroboronprom”, Pavlo Bukin, au semnat un acord cu Turcia privind achiziționarea de vehicule aeriene de luptă fără pilot, potrivit Ukrainian Military Portal şi citat de Ukrinform.

,,Negocierile privind achiziționarea acestor UAV-uri au durat aproximativ doi ani. În această perioadă, reprezentanții Ministerului Apărării din Ucraina au vizitat Turcia și s-au familiarizat cu diferitele etape ale testelor Bayractar TB2", potrivit Ukrainian Military Portal.

Acordul a fost semnat în timpul vizitei efectuate de către președintele ucrainean Petro Poroșenko în Turcia, în perioada 3-4 noiembrie.

Din contract reiese că Ucraina va cumpăra vehicule aeriene de luptă fără pilot Bayraktar TB2 din Turcia, produse de Baykar Makina (companie care joacă astăzi un rol esențial în pionieratul pieței de sisteme aeriene fără pilot (UAS) din Turcia)

Se ia în considerare și posibilitatea producerii unor vehicule aeriene de luptă Bayraktar TB2 fără plot în întreprinderii companiei de stat ucraineană Antonov, parte a concernului Ukroboronprom.

Aceste dronure de luptă pot fi echipate cu rachete ghidate antitanc UMTAS și bombe aeriene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel