Ucraina a testat cu succes primele drone de asalt turceşti Bayraktar TB2 (Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele armate ale Ucrainei au primit şi testat cu succes vehiculele aeriene fără pilot (UAV) Bayraktar TB2, achiziţionate din Turcia, informează UNIAN şi Ukrinform.net

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat că testele dronelor Bayraktar TB2 achiziţionate din Turcia se desfăşură în parametrii normali şi că indeplinesc toate condiţiile.

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat că testele Bayraktar TB2 de către turcii au fost testate în Ucraina. ,,Astăzi este o zi specială. Aici [în regiunea Khmelnytsky] și acum, UAV-urile Bayraktar din Turcia sunt testate", a declarat Poroshenko într-o trnasmise live pe Facebook.

În timpul testelor şi exerciţiilor de zbor dornele de asalt turceşti Bayraktar TB2 au reușit să identifice diferite tipuri de ținte, transferând coordonatele şi informaţiile culese la centrul de comandă.

(w670)

,,Felicit forţele armate ucrainene și pe partenerii noștri din Turcia, precum și pe toți ucrainenii. Astăzi am achiziționat o armă modernă complet nouă", a spus Poroșenko, care a supravegheat personal testele.

El a adăugat că dronele Bayraktar TB2 reprezintă o contribuție "excelentă" la întărirea capacităților de apărare ale Ucrainei pe fondul războiului împotriva separatiștilor ruși în estul țării.

Președintele a adăugat că armata va primi în curând noi modele de echipament militar și armament. Bayraktar TB2 vor fi furnizate forțelor de operațiuni speciale ale Ucrainei și unităților de asalt aeriene, precum și brigăzi motorizate.

Ucraina a anunțat acordul de achiziționare a 12 UAV-uri TB2 în ianuarie

Trebuie amintit că în timpul vizitei efectuate de către președintele ucrainean Petro Poroșenko în Turcia, în perioada 3-4 noiembrie 2018, ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, prim-secretarul adjunctul al Consiliului Național pentru Securitate și Apărare, Oleh Hladkovsky și directorul general al concernului de stat "Ukroboronprom", Pavlo Bukin, au convenit un acord cu Turcia privind achiziționarea de vehicule aeriene de luptă fără pilot. Acest acord a fost semnat după mai bine de doi ani de negocieri între Akara şi Kierv.

La 12 ianuarie, compania ucraineană de stat Ukrspeţexport a semnat cu Baykar Makina un acord pentru achiziţionarea a 12 avioane fără pilot de tip Bayraktar Tactical Block 2 pentru armata ucraineană. Ulterior, Poroşenko a declarat că acordul se înscrie pe linia extinderii cooperării tehnico-militare dintre Ucraina şi Turcia şi 'corespunde în totalitate cursului strategic al Ucrainei' de a se apropia de NATO.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel