Ucraina a celebrat independenţa cu o paradă militară impresionantă-Video

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
unitatea de femei care a participat in premiera la defilare
unitatea de femei care a participat in premiera la defilare

Ucraina a celebrat vineri a 27-a sa independenţă cu o paradă militară de o amploare fără precedent. ,,Asigurarea unei independenţe ireversibile şi o Ucraină mare și puternică, fără perspectiva revenirii în sfera de influență a Rusiei” – sunt punctele spre care ţinteşte liderul de la Kiev care speră ca Ucraina să facă parte într-o zi din UE şi NATO, potrivit RFI.

Semn al susţinerii americane acordate Kievului, consilierul pentru securitate naţională John Bolton a asistat la defilarea ce a avut loc pe bulevardul principal din Kiev, în faţa a mii de spectatori îmbrăcaţi în haine tradiţionale – un simbol patriotic afişat în ultimii ani ca răspuns la criza declanşată de Moscova.

Amintim că Ucraina și-a proclamat independența de URSS pe 24 august 1991.

Aproximativ 4.500 de militari au fost prezenţi la paradă. Purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării a declarat pentru France Presse că este cea mai mare paradă de la obţinerea independenţei.

 Pentru prima dată în ultimii 9 ani, aviaţia militară a participat la eveniment cu elicopetere de luptă şi avioane de vânătoare. Si tot în premieră, o unitate de femei a participat la defilare.

 ,,Nu doar că am supravieţuit dar ne-am creat o armată puternică”, a declarat preşedintele Petro Poroşenko.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel