Ucraina: 108 femei eliberate, într-un nou schimb de prizonieri cu Rusia (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un număr de 108 femei, majoritatea militari, au fost eliberate într-un nou schimb de prizonieri cu Rusia, a anunţat luni un consilier al preşedinţiei ucrainene, relatează AFP.

"Astăzi a avut loc un nou schimb pe scară largă de prizonieri de război. Un schimb deosebit de emoţionant şi cu adevărat special: am eliberat 108 femei din captivitate", a anunţat Andrii Iermak pe Telegram.



El a precizat că este vorba despre 11 ofiţeri, 85 de femei soldat şi 37 de femei evacuate de la combinatul siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol (sud-est), asediat de forţele ruse la începutul conflictului.



Iermak a afirmat că unele dintre aceste femei eliberate au fost reţinute de separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei din 2019 pentru "poziţiile lor pro-ucrainene".

Unul dintre liderii separatiştilor pro-ruşi, Denis Puşilin, a confirmat schimbul de prizonieri, spunând că Rusia a recuperat 110 persoane reţinute de ucraineni.

În rândul celor care urmau să se întoarcă la Kiev, "două femei au refuzat să meargă în Ucraina şi au decis să rămână în Rusia", potrivit acestuia.

Între Moscova şi Kiev au existat numeroase schimburi de prizonieri de la începutul războiului din Ucraina, declanşat în februarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel