U.S. Strategic Command a trimis în Europa bombardiere B-52 Stratofortress și B-2 Spirit

Eduard Pascu |
Data publicării:

Comanda strategică a Statelor Unite a anunțat că a început să trimită putere de foc semnificativă în Europa ca parte a exercițiului Global Thunder 20, transmite defence blog.

Comanda strategică a Statelor Unite a lansat misiunea Bomber Task Force (BTF) care implică aeronavele B-52 Stratofortress și B-2 Spirit pentru a se instrui alături de partenerii și aliații SUA și pentru a evalua pregătirea operațională comună.

Aeronavele au plecat din mai multe locații din Statele Unite și desfășoară operațiuni de instruire în Europa ca parte a exercițiului Global Thunder 20. După finalizarea antrenamentelor, bombardierele vor reveni la bazele lor de origine. Aceste operațiuni includ alăturarea și integrarea cu aeronavele B-52 desfășurate în prezent la Royal Air Force Fairford din Marea Britanie precum și cu aeronave de luptă ale aliaților. Acest Bomber Task Force demonstrează capacitatea SUA de a asigura descurajarea extinsă și de a îndeplini angajamentele pentru aliații și partenerii din regiune.

Global Thunder 20 este exercițiul anual de comandă și control nuclear al USSTRATCOM și exercițiul de formare în teren. Încorporarea acestei misiuni BTF în acest exercițiu global îmbunătățește colaborare Statelor Unite cu aliații și arată disponibilitatea generală a factorilor pentru descurajare nucleară.

Misiunile Bomber Task Force sunt pentru ca piloții să se familiarizeze cu virajele aeriene în cadrul operațiunilor în diferite zone de responsabilitate și în diferite areale geografice, pentru a spori și oferi pregătirea necesară pentru a răspunde oricărei eventuale crize sau provocări de pe glob. 

USSTRATCOM are atribuții globale atribuite prin Unified Command Plan, care include descurajarea strategică, operațiunile nucleare, operațiunile comune cu spectru electromagnetic, atacul global, apărarea împotriva rachetelor, analiza și direcționarea.

Vezi și: Rusia: Bombardier american B-52, monitorizat de un Su-27 în Marea Negră

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel