U.S. Navy a renunţat la o altă navă construită în cadrul programului Littoral Combat Ships. Coronado [LCS-4] a fost trasă la cheu

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

U.S. Navy a retras din serviciu nava de desant USS Coronado (LCS-4), pe 14 septembrie, după doar opt ani de utilizare. Motivul renunţării la această navă - prezenta defecte structurale și fisuri în carenă. LCS Coronado [LCS-4] este din clasa Independence este a treia navă de luptă construită în cadrul programului Littoral Combat Ships la care U.S, Navy a decis să renunţe.

 

U.S. Navy a luată cu mult timp în urmă decizia de a renunţa la nava USS Coronado, dar pe 14 septembrie a fost scoasă oficial din uz. La începutul anului, Statele Unite anunţau că se pregăteşte pentru retragerea acestei nave din serviciul U.S. Navy.

Pe lângă LCS Coronado [LCS-4], alte două nave de acest tip sunt deja ''scoase la pensie'', printre care USS Independence (LCS-2), dar şi LCS Freedom [LCS-1], din clasa Freedom.

Programul Littoral Combat Ships include două clase - clasa Freedom și Independence. Niciuna din navele acestor clase nu a devenit vreodată pregătită pentru operațiuni de luptă. Navele ar fi trebuit să domine Orientul Mijlociu și zona Golfului. Niciuna din aceste nave construite nu a ajuns să fie dislocată în tensionata regiune.

Programul LCS a fost demarat pentru a construi nave ușoare și înarmate în vederea operațiunilor din apropierea coastelor. Până în acest moment ele au fost doar nave de testare și instruire.

 

SUA au retras din serviciu USS Freedom, prima navă a clasei, după doar 13 ani  de la lansarea ei la apă

 

USS Freedom a fost retrasă din serviciul U.S. Navy după doar 13 ani. Evenimentul, a avut loc pe data de 29 septembrie 2021. Nava a fost prima din clasă care îi poartă numele. Aceasta a fost scoasă din serviciu după ce pe data de 29 iulie 2021 USS Independence a fost și ea dezafectată. 

Producătorul acestor nave [clasa Independence] este șantierul naval Austal USA din Alabama. Un total de 19 nave din clasa Independence urmau să fie achiziționate de Marina SUA. În prezent, trei sunt deja dezafectate, 12 sunt în serviciu activ, iar restul sunt fie în curs de înarmare, fie în proces de producție.

Nava LCS Coronado [LCS-4], acum retrasă, nu a jucat un rol major în capacitățile de apărare ale SUA. Funcția sa a fost în primul rând de platformă de testare și de antrenament. Dar această clasă de nave [Independence] are probleme structurale grave, care duc la apariţia unor fisuri în corpul navei, ci și la o coroziune rapidă a metalului. 

U.S. Naval Institute (USNI) precizează că U.S. Navy urmează să renunţe la alte nouă nave până la sfârşitul anului 2023.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel